MNOGO PROBLEMA

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
katicalatica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2007 5:02 pm

MNOGO PROBLEMA

Post od katicalatica »

Imam 35 godina, visina 174, tezina 84.
Poslednjih godinu dana osecam bolove u donjem delu ledja. Bolovi se javlaju kada sam duze povijena (pranje sudova, potiranje I sl.) I predstavlja mi veliki problem da se ispravim.

Takodje, imam bolove I u gornjem delu ledja (izmedju lopatica) I sredina ledja koji se manifestuju recimo kao spazam. Tesko spavam I kada sam dugo u jednom polozaju tesko mi je da se okrenem u drugi. Imam stalnu potrebu da se istezem I to mi trenutno prija.

Treci problem je bol u desnoj ruci, preciznije u ramenom delu. Naime ne mogu ruku da drzim iznad glave I boli me pri pokusaju da je vratim u prvobitni polozaj. Bolan je svaki pokret ruke u pokusaju da je podignem iznad glave, nesto dohvatim I sl. Inace, tokom osnovne skole (4 god) sam trenirala odbojku.

I cetvrti problem, su bolovi u nogama. Puno pesacim (zbog telesne tezine), ali vec imam dobru kondiciju da osecam bolove. Bolovi prvo dolaze od stopala (kupila sam i anatomske uloske iako nemam ravna stopala), a zatim mi se desava da me zaboli koleno prilikom pokusaja da savijem nogu (npr. da se popnem na ivicnjak).

I da napomenem. Bila sam na fizikalnoj terapiji zbog ledja, radjena mi je ultrazvucna masaza, vezbe, neka struja, I rucna masaza I apsolutno je bilo bez efekta (terapija je trajala 20 dana). Nije mi razen rentgen snimak.

Ja sam bas jedna rasklimatana sklopocija…sta cu!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Snimite vratnu i LS kichmu za pocetak. Protiv bolova uzmite neki antireumatik, evo sad se na trzistu pojavio Rantudil forte, mnogo ga hvale. Ima i dobra krema, Rheumon. to Vam dodje prva linija odbrane.
Nadalje, morate pod hitno da skinete telesnu tezinu, 20 kg recimo.
Cim to postignete, videcete koliko ce Vam biti lakse
Sve najbolje.
Odgovori