Voleo bih da mi neko strucniji da odgovor na jedno pitanje tj. da me posavetuje. Ovo sto cu napisati ce vam mozda zvucati cudno, ludo i glupo ali bih stvarno voleo da cujem sta neko strucan misli o ovome tj. neko ko je najbolje upucen u anatomiju misica.
Ja treniram fudbal i zelim da poboljsam svoju brzinu i eksplozivnost. E sad...slusao sam price od nekih ljudi da je C. Ronaldo, jedan od najboljih i najbrzih fudbalera sveta, u svojim treninzima koristio i elektrosokove sa naravno izuzetno niskom voltazom da bi izazvao jacu kontrakciju misica i time bi trening koji je radio imao mnogo bolji efekat na njega i omogucio mu da vise napreduje. Uglavnom prica je da bi recimo pre sprinta misice pogodio elektrosokovima i odmah zatim zasprintao...navodno je zbog ovoga imao problem sa srcem tokom svoje 16-17 godine...i sad bih voleo da znam koliko je zaista realno da moze da se poboljsa brzina na ovakav nacin?? Da li struja odredjene jacine moze zaista pozitivno da utice na jacanje misica i da dovede do toga da neki trening ima bar duplo boji efekat nego sto bi inace imao ???
Misici i elektrosokovi - potreban strucan odgovor...plizzz!
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jun 10, 2010 11:04 pm
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Misici i elektrosokovi - potreban strucan odgovor...plizzz!
Ne radi se i elektroshokovima nego o elektrostimulaciji koja nikako nije nesto sa cine treba da se igrate!
Ukoliko ste mlada osoba prvo dovedite svoje misice u maksimalno stanje izdrzljivosti, snage i obima pa tek onda mislite o elektrostimulacijama!
Elektrostimulacija misica se vrsi sa vishe raznih oblika struje i koristi se pre svega kod osoba koje imaju oboljenja misicnog sistema a u cilju sto brzeg oporavka tkiva koje je atrofiralo.
Elektrostimulacijom se isto tako može izazivati staticka i tetanicka kontrakcija misica koja jeste tip kontrakcije koji jaca misic ali kao sto rekoh na pocetku, prvo dovedite do maksimuma misice prirodnim putem, treninzima i realnim otporima pa posle mislite na elektrostimulacije. I naravno elektrostimulacije MORA da sprovodi osoba koja ima barem 10 godina sikustva u radu sa stimulacijom.
Ukoliko ste mlada osoba prvo dovedite svoje misice u maksimalno stanje izdrzljivosti, snage i obima pa tek onda mislite o elektrostimulacijama!
Elektrostimulacija misica se vrsi sa vishe raznih oblika struje i koristi se pre svega kod osoba koje imaju oboljenja misicnog sistema a u cilju sto brzeg oporavka tkiva koje je atrofiralo.
Elektrostimulacijom se isto tako može izazivati staticka i tetanicka kontrakcija misica koja jeste tip kontrakcije koji jaca misic ali kao sto rekoh na pocetku, prvo dovedite do maksimuma misice prirodnim putem, treninzima i realnim otporima pa posle mislite na elektrostimulacije. I naravno elektrostimulacije MORA da sprovodi osoba koja ima barem 10 godina sikustva u radu sa stimulacijom.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jun 10, 2010 11:04 pm
Ne bih nikad ni pokusao nesto slicno na svoju ruku nisam lud nego eto zaintrigiralo me to saznanje pa rekoh da pitam i vidim ima li kakve sanse da je to istina....
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da se nadovezem da elektrostimulacija misica ne moze da ojaca misice vec prvenstveno da utice na to da misic ne propadne,tj.da ga ocuva i pripremi za vezbanje,trening itd.Slazem se sa Tamarom da se ne trba igrati sa tim