mikro fraktura patele+jos preloma.
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
mikro fraktura patele+jos preloma.
E ovako. 24 aprila sam imala nesrecu,prokleti motor. Visestruki prelomi. Lokotipiko na levom zglobu ruke,naprsla rebra koja su napominjem bolela kao sam djavo ali evo to prolazi mada boli i dalje kad se nakasljem. Idemo dalje,polomljen vrat butne kosti i takodje sam femur polomljen nekih 20ak cm iznad kolena. I sve to je podnosljivo ali ovo prokleto koleno... Na njemu je uradjena osteosinteza zicom,osmicom iliti leptirom kako je neki zovu. Za vrat butne kosti unutrasnja fiksacija sa dva srafa. U butini sipka od kuka do kolena. Mislim da je jasno pod kojim sam haosom. E sad najveca je problematika ta patela. Ona je cementirana potpuno i ne moze da se pomera. Priraslice su toliko jake i bolne... Fleksija pasivno 40 stepeni maximum uz stravican bol. Ja sam trenutno na rehabilitaciji u Vrnjackoj banji i bicu jos mesec dana ovde. Prolazim kroz pakao i strasno me boli. Prosto ne vidim izlaz iz ove situaciji i psihicki sam potonula potpuno. Neki savet od strucnog lica bih zaista volela ili bar necije iskustvo A iztim prelom patele. Napominjem da ne verujem nikome,svaki terapeut,fizijatar i ortopedski hirurg pricaju drugu pricu. E da i zelim jos da dodam da pored prokletih priraslica sa obe strane patele mi je iskocila zica na gornjoj strani patele i pri svakoj fleksiji ona bode i preti da iskoci kroz kozu.navodno nije skracena dobro za par mm. Operisana sam u inostranstvu. Pomisao da necu moci da cucnem ceo svoj zivot me razara. Zivot mi se preokrenuo naopacke i kazem ..ne vidim izlaz iz ove situacije. Komentar neki?
Re: mikro fraktura patele+jos preloma.
Imam 24 godine. Prognoze raznih ortpeda i fizijatra su odlicne za sve prelome osim za koleno. Svi cute i kazu samo prokleto_videcemo vremenom...
Сав сам се најежио док сам читао твој текст. Једино шта могу да ти кажем је: Буди срећна и Богу захвална што си жива.
Danas je tacno dva meseca od kad sam se povredila... Jedino cemu se najiskrenije nadam je da ce mi se casica oporaviti. Ja u principu nisam kukavica i ne odustajem lako...ali svaki dan mi je borba. Volela bih da mi odgovori neko ko je eventualno imao isti ili slicni prelom patele. I jos uvek nisam srecna i zahvalna Bogu jer oporavak sporo ide..mislite da sam nezahvalna ili bezobrazna,svejedno je. Ali tesko je biti u kojoj kozi 

Нисам ни на крај памети помислио да си незахвална или безобразна. Откуд ти то?! Хтео сам да кажем да се опустиш јер шта је, ту је. Сећам се једне бакице која се свако јутро будила са захвалношћу Богу што је још један дан жива, а живот јој уопште није био лак.
Наравно да не бих волео да будем у твојој кожи. Довољна ми је и ова моја.
Има пар физијатара и терапеута на форуму па покушај да им пошаљеш ПП.
Наравно да не бих волео да будем у твојој кожи. Довољна ми је и ова моја.

Има пар физијатара и терапеута на форуму па покушај да им пошаљеш ПП.
Samo da se nadovezem na moje postove. Uspela sam da savijem koleno preko 85 stepeni aktivno a pasivno preko 95. Tako da jaako dobro napredujem 

Одлично!
Још када би на проблематична места ставила по неки неодијумски магнет, регенерација би била много бржа и квалитетнија.
Још када би на проблематична места ставила по неки неодијумски магнет, регенерација би била много бржа и квалитетнија.
Ja sam iz fazona da pokusam sve,i alternativna medicina dolazi u obzir. Sa rehabilitacijom zavrsavam za koji dan,idem nazad za Bg na konsultacije sa strucnjacima. A za taj magnet...raspitacu se..zasto da ne!
Где ћеш да се распиташ? Питај мене. 

Haha,ok. Zanima me delotvornost i cena 

За делотворност прочитај на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље, па онда на разним местима: Зглобови, Магнети, Магнетно поље.
А цена, како се снађеш. Нисам још поставио све линкове које сам пронашао. За сада имаш два у Линкови, Здравље, Магнети 1 и 2. У принципу, потребно ти је неколико оваквих магнета: http://www.magnet-shop.com/neodymium-ma ... ::245.html
А цена, како се снађеш. Нисам још поставио све линкове које сам пронашао. За сада имаш два у Линкови, Здравље, Магнети 1 и 2. У принципу, потребно ти је неколико оваквих магнета: http://www.magnet-shop.com/neodymium-ma ... ::245.html