masno tkivo savratnim rebrom
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
masno tkivo savratnim rebrom
potreban mi je savet pooc.operisanasam od msnog tkiva u subklavikularnoj regiji tokom operacije otkriveno je da postoji obostrano vratno rebro .bilive imam svaki dan lekovo ne pomazu ,otklone bol na samo nekoliko sati.sta da radim kome da se obratim .pre operacije sam izgubila funkciju desna ruke,sada se ti simptomi ponovo ljavljaju.vise ni vezbe mi ne pomazu.dajte mi neki savet.hvala.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ako je vratno rebro otkriveno tek tokom operacije, onda to verovatno znaci da pre operacije nije pravljen snimak pluca jer se na njemu vratno rebro cesto otkrije, ako postoji. Dakle, pre nego sto se upustite u dalje lecenje, bilo bi dobro napraviti snimak gornjeg dela grudnog kosa, ukljucujuci i vratnu kicmu, na kome bi se videlo koliko je vratno rebro, od kog prsljena polazi (najcesce od poslednjeg vratnog, ali ne uvek). Kad se potvrdi dijagnoza vratnog rebra, dolazi u obzir ispitivanje cirkulacije u rukama (da se proveri da li vratno rebro pritiska na neki od vecih krvnih sudova ruke) i EMG ruku (da se proveri da li vratno rebro pritiska neki nerv).
hvala na odgovoru.pre prve opercije je receno da je obicno masno tkivo koje se pokazali na ro.redjen i emg rezultat je bio poprilicno los.medjutim tokom operacije je otkriveno vratno rebro desno ali ima i levo sto pokazuje ct.od operacije je proslo pet godina medjutim ja ponovo imam neke probleme konstantne bolove i vrtoglavici ucestalo.rebra tokom operacije nisu dirane jer sam ja isla sa dg.masno tkivo ali se ovo ispostavilo tokom operacije.mene interesuje tojest volela bih obaviti jednu konsultaciju sa torakalnim hirurgom sta dalje gde da se operisem ako je to potrebno.da li me mozete uputiti na dobrog torakalnog hirurga ?hvala unapred 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt: