LUPUS

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
pacient
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2007 5:44 pm

LUPUS

Post od pacient »

evo ovako:mojoj sestri od tetke su lekari uspostavili dijagnozu"LUPUS" pa bih zamolio neko strucno lice da mi da odgovor meni kao jednom laiku u medicini jer sam veoma zabrinut.zapravo po onom sto sam ja nacuo to je jedna od najgorih reumatskih bolesti a za posledice bih voleo da mi neko strucan odgovori.pozdrav
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Sistemski Lupus Errhytematoides je autoimuno oboljenje vezivnog tkiva. U neku ruku, jeste reumatolosko oboljenje, jer se reumatolozi najvishe bave njime. Bolest je neizlechiva. Njen tok se donekle moze usporiti lekovima, ali to nije dovoljno.
Vishe Vama moze reci neko ko se ovime bavi, ovo svakako nije deo foruma koji se bavi ovom bolescu.
Sve najbolje.
pacient
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2007 5:44 pm

Post od pacient »

ono sto me najvise interesuje dali je krajnji epilog fatalan(ja sam cuo da jeste)ako jeste koliko to mozhe da se razvlaci
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Teorijski gledano, sve zavisi od stepena bolesti, od toga koji su organi zahvaceni bolescu, od primenjenih lekova i od reakcije pacijenta na lekove.

Ipak bi bilo najbolje da konsultujete nekog reumatologa. Oni se bave bolescu u svim fazama, a ortopedi samo kad bolest zahvati zglobove.
wesna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 5:30 pm
Kontakt:

informacije

Post od wesna »

interesuje me da li se radi o bolesti zvanu lupus ako je RF 206..Imam bolove u donjim ekstremitetima,nesvjestice,zaboravljam,ceste glavobolje,slabu koncentraciju i detektuje se u nalazu antinuklearna antitijela,mrljastog tipa 1+,slabog intenziteta fluorescence na HEp2 supstratu..
wesna iz budwe...
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Bez ljutnje, ali ovo je stvarno pitanje za reumatologe
black_star
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 7:03 pm

Post od black_star »

pozz..hmm. pa imam sistemski lupus od prosle god, i iskreno ne znam o ovoj bolesti nista mnogo,,,uopste mi nije jasna... inace imam 17 god. i ne poznajem nikoga ko ima ovu bolest,,,kao da sam ja jedina,,,,
Odgovori