Lumboisijalgija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
anaproka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2011 8:35 pm

Lumboisijalgija

Post od anaproka »

Dijagnostikovana mi je lumboisijalgija, a potom mi je radjen EMNG i doktorka mi je rekla da imam diskus kicme, nisam pojma imala sta to znaci... Pa bih da potrazim pomoc za objasnjenje EMNG nalaza u kome pise;
Nalaz EMNG ukazuje na hronicnu umereno jaku neurogenu leziju radixa L5 i Sl levo uz ocuvane vrednosti MB i TL za ispitane nerve.
Unapred zahvalna.
stefanelo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 26, 2011 2:57 am

Re: Lumboisijalgija

Post od stefanelo »

Procitajte postove koji se ticu diskus hernije. Vase stanje nije u tom smislu posebno tesko, ali morate voditi racuna da ne dodje do dalje progresije, odnosno da se stanje ne pogorsa. Morate se cuvati od uvijanja kicne, trzaja, nepravilnog dizanja tereta i slicno. Isto tako morate posetiti fizijatra da vam pokaze neke vezbe koje cete raditi da bi olaksali tegobe koje imate, ali sa vezbama krecite tek posto bolovi u kicmi i nozi prestanu.
Odgovori