LORDOZA I KIFOZA????????????????????????????????????????????

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 4:31 pm
Kontakt:

LORDOZA I KIFOZA????????????????????????????????????????????

Post od Stteffann »

Imam 17.5 god i isao sam na fizikalnu terpaiju mesec dana. Tamo sam radio neke vezbe za kicmu koje su navodno trebale da dovoljno ojacaju misice oko kicme i na taj nacin da je isprave...sto se mene tice...mene povremeno boli vrat i svako jutro kad ustanem i pomerim vrat levo ili desno sve mi KRCKA kao da se lomi!! To me zabrinjava...isto vazi i za srednji deo kicme kad pritisnem ispucaju prsljenovi koji mi bukvalno strce nazad... A dok sam isao na pregled kod fizijatra cuo sam "lordoza" i "skolioza" Cuo sam da deformiteti kicme mogu da remete rad unutrasnijh organa... I nasao sam clanak na Wikipediji i tamo ima detaljniji opis moje situacije...(ili barem tome slicno)...http://en.wikipedia.org/wiki/Lordosis[url]Ja mislim da su one vezbe u bolnici bile beskorisne i itam ako neko zna efikasniji nacin ako je to uopste moguce da se sredi... Takodje sam kupio i pojas...onaj sto se reklamira na Avali i nosim ga, ali mislim da je to cista zajebancija, al nema veze... Pa ako neko ima ideju kako da ovaj problem resi nek se javi... I takodje me interesuje moze li lordoza da pritisne bubrege ili tako nesto....??[/url]
Stteffann
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 4:31 pm
Kontakt:

Post od Stteffann »

P.S. Ja licno ne primecujem ni da sam kriv na levo niti desno (ISPRAVKA: NAPISAO SAM SKOLIOZA, A USTVARI JE KIFOZA)...jedino primecujem da mi je vrat nagnut napred ( i kao da ne mogu da ga drzim pravo, nego stalno kao da gledam na dole, laicki receno...)i da mi krckaju 3,4 prsljena na sredini kicme... i zato vas pitam u vezi sa lordozom...
Odgovori