Lom podlaktice kod deteta
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
Lom podlaktice kod deteta
Moj sin je u poslednjih 15 meseci imao dva preloma podlaktice, obe kosti. Prošle godine, trčeći po travnjaku pao i imao otvoreni prelom desne podlaktice, operisan i sada je ruka u redu. Juče, trčeći na parketu pao i slomio levu podlakticu, opet obe kosti, stavljena longeta, zakazan je za pet dana kontrolni snimak i biće stavljen gips, nadam se da neće biti neophodna operacija. Dete sada ima 7 ipo godina. Da li je moguće da je u pitanju neki poremećaj? prosto je neverovatno da dete od 24 kg padne dok trči i da ima lomove obe kosti podlaktice u razmaku od godinu dana, praktično čim padne njemu kosti puknu. Imate li nekakav savet? Hvala.
- jelenaa1985
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
Re: Lom podlaktice kod deteta
Pa trebalo bi da se konsultujete sa nekim ortopedom. Jeste malo nelogicno da se dete tako lako povredi, pa cak da zadobije tako teske povrede. Mozete procitati po internetu nesto o osteogenesis imperfecta.
Hvala Jelena,
u svakom slučaju moraću posvetiti pažnju ovome. Nadam se da je sve sticaj okolnosti ali je zaista veoooma čudno.
u svakom slučaju moraću posvetiti pažnju ovome. Nadam se da je sve sticaj okolnosti ali je zaista veoooma čudno.
- jelenaa1985
- Aktivan član
Mozete npr da do odlaska kod lekara detetu pojacate unos kalcijuma, a optimalna doza kalcijuma za dete tog uzrasta je oko 800mg/dan (tako pise kod mene u knjizi), a naravno i adekvatan unos vitamina D. Pozdrav i javite ako otkrijete da li postoji nesto ili su to sasvim slucajni prelomi
KALCIJUM U NEKIM TABLETAMA, SIRUP ILI? I ŠTA PREPORUČUJETE OD NAMIRNICA SA VITAMINOM D?jelenaa1985 napisao:Mozete npr da do odlaska kod lekara detetu pojacate unos kalcijuma, a optimalna doza kalcijuma za dete tog uzrasta je oko 800mg/dan (tako pise kod mene u knjizi), a naravno i adekvatan unos vitamina D. Pozdrav i javite ako otkrijete da li postoji nesto ili su to sasvim slucajni prelomi
- jelenaa1985
- Aktivan član
Nikakve tablete..samo ishrana..mleko, sir, i svi mlecni proizvodi, junece i telece meso je takodje veoma zdravo...vitamin D-riblje ulje u kapima(ima ga u svim apotekama), sok od narandze, itd itd...znaci samo povecan unos ovih narmica dok se ne konsultujete sa lekarom.
..he-he, baš me zanima ko je do sada detetu lečio prelome, ginekolog?!?jelenaa1985 napisao:Pa trebalo bi da se konsultujete sa nekim ortopedom...
- jelenaa1985
- Aktivan član
Cemu smeh dr john?
Vašoj izjavi...obratite pažnju još jednom na...jelenaa1985 napisao:Cemu smeh dr john?
draglazic napisao:..operisan i sada je ruka u redu..