Limfedem

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

TOČKICA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 23, 2010 2:50 pm

Re: Limfedem

Post od TOČKICA »

Ma ok i ja se slažem s tobom ali opet gdje god krenes sve ti naplačuju.Jedna limfna drenaža košta više...to i nisu neki novci ako pomaže....pogotovo ako je bio tako bolestan,sigurno nije ni radio..od nečega mora živjeti...kaže da je puno potrošio na skupu literaturu a i vraća novce ako nisi zadovoljan nakon 30 dana.Ako nije prevara..ja mu ne zamjeram...odes kod privatnog doktora na samo jedan pregled i uzme ti novaca i novaca.
TOČKICA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 23, 2010 2:50 pm

Post od TOČKICA »

Sta mislite o ovom laseru...www.riancorp.com...koristi se vec deset godina u Australiji u klinici ua limfedem u Adelaidi ...super rezultati navodno..fda ga odobrila...po forumima svi koji su ga koristili super zadovoljni...pa ako netko nesto zna pisite...naravno nije čarobni stapić
argentina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 6:53 pm

Post od argentina »

Zemunka napisao:Imam primarni limfedem desne noge.
Želim se povezati sa ljudima koji imaju isti ili sličan problem kako bi razmenili iskustva i možda pomogli jedni drugima!!
pa evo moj email: arsovtonigmail.com
argentina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 6:53 pm

Post od argentina »

Može evo moj Email:arsovtonigmail.com imam isti problem pozdrav!
ocajna ocajna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2012 2:08 pm

Post od ocajna ocajna »

imam urodjeni limfedem. Puno bi mi znacio kontak sa osobama koje imaju isti problem. poz
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304 ... rene-tromb

Mozda ovi ljudi imaju neki savet ili informaciju za vas .Ako se bave limfnom drenazom i insistiraju na edukaciji trebalo bi i da znaju sta su nova svetska dostignuca.
Liderna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 4:25 pm

Post od Liderna »

Limfedem moze puno da se smanji ako se sprovodi pravilna limfna drenaza. Drugaciji je postupak rada kod primarnog i sekundarnog limfedema u odnosu na limfnu drenazu kod edema.

Limfnu drenažu treba da radi stručnjak, kvalifikovana i obučena osoba (LIMFOTERAPEUT-FIZIOTERAPEUT).

Pravilnim izvođenjem manuelne limfne drenaže moguće je stimulisati i povećati odvod limfe i do 20 puta. Veoma je važan pritisak pri izvođenju manuelne limfne drenaže koji nesme biti prejak niti brz. Veoma je bitno izdrenirati limfne puteve pa zatim sprovesti drenažu tkiva kako bi postigli što bolje rezultate. Nestručan rad može loše delovati na sam tok limfe i oštetiti limfne sudove za čiji je oporavak potrebno vreme.
gagulic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:25 pm

Post od gagulic »

Drago mi je sto na ovakav nacin mozemo rameniti iskustva.... ja koristim sigvaris kompresivne carape i lek detraleks, mada mi se cini da ga preterano uzimam, neznam dali ima i neka nezeljena dejstva???
Dali imate bolove u nogama i sta vam pomaze? Meni krenu bolovi kad legnem, ustvari nisu ni bolovi nego neki zmarci, grcevi... ne znam da opisem vrlo neprijatan osecaj... Dali imate neki savet za to?
I jos jedno pitanje, kako resavate izbor/kupovinu obuce... meni je to prava nocna mora... !!! :-? da nadjem nesto sto mogu obuti a pri tome da mi se svidi i da cena bude prihvatljiva.... (imam primarni limfedem leve noge)
Liderna
Novi član
Novi član

Post od Liderna »

Poštovani,
Bez obzira da li je primarni ili sekundarni limfedem, može dosta da se smanji. Radi se kompletna dekongestivna fizikalna terapija, a ona podrazumeva:
-ručnu limfnu drenažu
-bandažiranje
-vežbe
-negu (ruke ili noge)
-edukaciju
sve ovo čini terapiju limfedema

u zavisnosti koji je stepen limfedema zavisiće i dužina terapije. Puno može da se smanji, čak i do 50% i onda se održava.
Pogledajte facebook LIDERNA CENTAR naći ćete puno objašnjenja.
Pozdrav LIDERNA
Liderna
Novi član
Novi član

Post od Liderna »

TRETMAN LIMFEDEMA
14. јун 2013. у 13:21
NEGA KOŽE: U zavisnosti od stadijuma bolesti, koža na obolelom mestu se neguje kako bi se sprečilo pucanje kože i gljivične infekcije. I otvorene rane se tretiraju.

LIMFNA DRENAŽA: Cilj ove specifične masaže je stimulacija limfnih sudova na drenažu akumulirane tečnosti (limfe). Da bi se to postiglo, terapeuti koriste specijalne tehnike omekšavanja očvrsnulog tkiva. Izvodi se bez upotrebe ulja, pokreti su blagi, ritmični.

KOMPRESIVNA TERAPIJA: Tokom dekongestivne (akutne) faze oboleli delovi tela se bandažiraju, često koristeći specijalne jastučiće, koji su namenjeni poboljšavanju mikrocirkulacije u obolelom tkivu, a podstiču i povrat limfne tečnosti. Tokom faze održavanja, elastična bandaža se zamenjuje kompresivnim rukavom koji se lakše navlači. Lekar specijalista će doneti odluku o stepenu kompresije i o tipunege.

VEŽBE: Specijalne vežbe podstiču protok limfe. Program vežbi je posebno razvijen za limfedem ruke, a posebno za limfedem noge.

EDUKACIJA PACIJENTA
gagulic
Novi član
Novi član

Post od gagulic »

hvala puno, mnogo znace vasi saveti.
gagulic
Novi član
Novi član

Post od gagulic »

hvala puno na savetima
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Верујем да би терапија сталним магнетним пољем многоструко побољшала ситуацију. Можеш ли да ми опишеш површину и запремину коју захвата проблем? Цела нога, део...?
Jovana PO
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 12, 2013 12:53 am

Post od Jovana PO »

pozdrav,
moja sestra ima primarni limfedem noge ,vec,5 godina,u 18 godini joj je noga pocela da otice...naravno isli smo kod raznih doktora i svi su pricali razlicito...posle 2 godine pokusaja raznih terapija,od raznih doktora..par njih se slozilo da su u pitanju limfni cvorovi na preponi...kupovali smo i carape i isla je na limfnu drenazu i neke vjezbe...masazu ima svaki dan ali noga je i dalje ista ako ne i gora,carapu 4 stepena ne skida...rekli su joj da se pomiri sa tim i da joj nikada nece spasti otok...ali se nadamo da ce sve biti u redu...da li je vama nesto pomoglo...
gagulic
Novi član
Novi član

Post od gagulic »

I meni su govorili da se pomirim s tim da tu nema puno pomoci osim tih masaza, bandaze a tako to... I da budem srecna sto je noga u pitanju a ne lice ili neki drugi deo tela... Kompresivne carape 3stepen, nosim stalno, inace bi mi noga bila strasna. Vec su mi savetovali da uzmem i 4 stepen...
samo se nadam da se nece pogorsavati vremenom...
Odgovori