ligamentoplastika kolena...

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
laki lane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 12:15 pm

ligamentoplastika kolena...

Post od laki lane »

Pre 9 meseci operisao sam prednju ukrstenu vezu ili ti prednje ukrstene ligamente i koleno me i dalje boli, ne mogu da trcim i mislim da nije dobro uradjeno...operisan sam na vma ne bih da imenujem ortopeda,zeleo bih da me pogleda neko ko je stvarno strucan za to.Cuo sam za nekog Ganica sa banjice i prof Milankova iz NS.Da li neko moze da mi kaze kako doci do njih?Hvala
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Za MIlankova ne znam detalje, osim sto kazu da je jako dobar. Sto se tice Banjice, ambulantu utorkom radi ekipa koja se bavi kolenom. Pregledi se zakazuju
Boana81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 03, 2009 11:09 pm

Post od Boana81 »

Prof. Milankov radi na poliklinici i klinici za ortopediju u Novom Sadu, tamo je svaki dan. Dovoljno je da imas uput i nazoves bolnicu da vidis kada radi i zakazes, ili ukoliko nemas uput, opet nazoves bolnicu, pitas kada je dezuran na klinici i odes licno kod njega licno. Vrlo je prijatan i otvoren za saradnju, ja sam takodje pokidala prednje ukrstene i on ce me operisati.
Broj klinike je 021 6610101, trazis ortopediju.
laki lane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 12:15 pm

Post od laki lane »

hvala...
t.silva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 29, 2009 8:35 am

Re: ligamentoplastika kolena...

Post od t.silva »

e ovako...ja sam povrjedio koljeno prije 4,5 god...radio sam artroskopiju prije 2,5 godine...doktor mi je rekao povreda acl i operacija u slucaju da ocu da nastavim sa sportom.....ja tad nisam radio jer sam se plasio da to radim u Pg a i cuo sam za dug oporavak od 6 mjeseci....e sad mene zanima kad bi ja htio na ljeto da radim ligamentoplastiku to bilo 5 godina od orginalne povrede da li bi operacija uspjela?.....naravno da mi koljeno nije kao posle prve povrede jer mi je posle toga iskakalo bar desetak puta na fudbalu,kosarci,skijanju...ali nije ni toliko osteceno,ne boli me,mogu da trcim,cucnem ali nije to to kad znam da ako malo jace zapnem slijedi iskakanje....e sad ponavljam da li se radi rekonstrukcija acl 5 godina posle povrede i kakvi su ishodi takvih operacija?
Boana81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 03, 2009 11:09 pm

Post od Boana81 »

Kod mene je proslo vec godinu dana, a obzirom da sam u drugom stanju, operaciju cu morati da pomerim za bar jos godinu dana. Rekli su mi da tada uradim magnetnu r. da bi videli koliko su se ligamenti povukli. U svakom slucaju posavetuj se sa svojim lekarom.
t.silva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 29, 2009 8:35 am

Post od t.silva »

idem u februaru kod dr.Milankova ali sam nestrpljiv i zanima me odg ako je neko imao takav slucaj....i jos dali neko zna koliko se ceka na operaciju...znam da ne moze sa uputom jer sam iz Cg i da cu morati da platim operaciju....?!pozzz
Odgovori