Ligamentoplastika kolena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Odkud ti takva ideja? Zashto da hladish nogu? Ne razumem! Jel ti neko preporuchio krioterapiju da sam radish ili ti imash neku svoju ideju!?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dejan Avramovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 1:26 pm

Post od Dejan Avramovic »

Sta je to krioterapija?Niko mi nista nije preporucio...Samo drug sto je operisao prosle god je hladio....Pa me interesu je da li i ja da malo hladim posto mi je natecena???
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

KRIOTERAPIJAJE TERAPIJA LEDOM. BILO SAMO OBLOZI ILI KRIOMASAZA.

KRIOTERAPIJU NE BI SMEO SAM DA RADIHS A DA SE PRE TOAG NE KONSULTUJESH SA SVOJIM LEKAROM, LED JEDSTE DA DELUJE BEZAZLEN ALI ZAISTA NIJE, MOZESH DAMO POVECATI TEGOBE I OTOKE AKO NE BIUDESH RADIO KAKO TREBA.

KAD SI VEC ISHAO NA FIZIKALNU TERAPIJU KAKO DA TI NISU RADILI MASAZU LEDOM??
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dejan Avramovic
Novi član
Novi član

Niko mi nije nista radio sa ledom...ok necu hladiti sacekacu do kontrole pa cu pitati lekara, a mozda mi se otok povuce do tad.Na kontrolu treba da se javim 23 decembra!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Otok ce se povuci ako ne opterecujesh koleno, miruj i radi vezbe, valjda su te nauchili vezbe da radish??

Ako nisu onda cu pocheti da sumnjam u Banjicu... :(
Dejan Avramovic
Novi član
Novi član

Naucili su me!Hvala na odgovoru.
Encephalon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 16, 2008 3:35 pm

Post od Encephalon »

Posto niko nije znao da mi da lep odgovor. Otisao sam kod profesora Milankova u NS i ponovo moram da se operisem, kriv je doktor na Banjici necu da imenujem, tamo rade ljude kao kerove. A bio sam prvo kod prvobitnog doktora rekao je da je sve ok...
Anatena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 1:38 pm

Post od Anatena »

Operisala sam desno koleno na ortoped.Banjica 6.nov .Urađena mi je ligamentoplastika sa korekcijom meniskusa. Sve je prošlo u granicama normale. Posle 4 nedelje oporavka savijam koleno oko 130 stepeni, otoci normalni... terapiju vršim na Banjici, 2 vrste struje, led i vežbe ...
Da li je normalan bol koji se javlja od samog starta oporavka, tetiva u spoljnjem delu kolena i zatkolena jama, koja s vremena na vreme otekne ?
Hvala !
Sofeltis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 5:25 pm

Post od Sofeltis »

Ligamentoplactica i Artroscopia su dve razlicite operacije...

Nas najbolji strucnjak za ligamente je prof. dr. Miroslav Milankov iz NS-a...Tako da ako bilo ko bude trebao da operise ligamente neka dodje kod njega...Jeste da operacije nisu jeftine(uput(35.000din),bez uputa(80.000),ali ste kao novi posle rehabilitacije u klinici.
Najbitnija stvar je Kinetec...bez njega se ne moze vrsiti reh. jer on pasivno savija nogu u kolenu(do 90 stepeni)...
Encephalon
Novi član
Novi član

Post od Encephalon »

Mene sad prof. dr Miroslav Milankov operise, da on je nejbolji strucnjak u srbiji. Idem kod njega na korekciju, tj. da ispravi ono sto su mi na Banjici uradili. Ako vec neko ide na Banjicu da se operise da ide kod Janjica ili kod Gavrilovica! Operisao sam tamo i znam kako sta! POZ
Encephalon
Novi član
Novi član

Post od Encephalon »

Anatena napisao:Operisala sam desno koleno na ortoped.Banjica 6.nov .Urađena mi je ligamentoplastika sa korekcijom meniskusa. Sve je prošlo u granicama normale. Posle 4 nedelje oporavka savijam koleno oko 130 stepeni, otoci normalni... terapiju vršim na Banjici, 2 vrste struje, led i vežbe ...
Da li je normalan bol koji se javlja od samog starta oporavka, tetiva u spoljnjem delu kolena i zatkolena jama, koja s vremena na vreme otekne ?
Hvala !
Naravno da je normalno, to je ono sto ce malo duze da te boli, dok ti se ne istegnu tetive zato sto ti je noga bila ispravljena jedno vreme!
Pozdrav
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Na Banjici nema nikoga ko se preziva Janjic. Verovatno je Encephalon pogresio pri kucanju.
Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Post od Omega »

Mislio je na Ganića, naravno :wink:
Encephalon
Novi član
Novi član

Post od Encephalon »

Hvala na ispravci, mislio sam na Ganica!
MarkoKrusevac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 21, 2009 7:53 pm

Re: Ligamenti

Post od MarkoKrusevac »

Zdravo svima,operisao sam koleno 6.4,i jos uvek imam otok iznad casice kolena.
Ligamentoplastika mi je radjena na Vojnomedicinskoj Akademiji u Beogradu,operisao me je doktor Vulovic.
Po zanimanju sam Vojno lice i interesuje me da li cu dobiti tacku ogranicenja,jer mi je to veoma bitno zbog posla.
unapred zahvalan na odgovoru
Odgovori