ligamenti skocnog zgloba vezbe?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Flipper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:54 pm

ligamenti skocnog zgloba vezbe?

Post od Flipper »

istegao sam ligamente na skocnom zglobu.Da li postoje neke vezbe i kako bi trebao da se lecim?hvala unapred
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

U akutnoj fazi ne dolaze u obzir nikakve vezbe.

Indikovano je samo mirovanje, hladni oblozi, polarizovana svetlost!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Flipper
Novi član
Novi član

(No subject)

Post od Flipper »

sta znaci polarizovana svetlost?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Zuta svetlost ili ti Bioptron lampa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

A sta se radi kod upale svih ligamenata?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Kako svih ligamenata?? :o

Svih ligamenata skochnog zgloba ili??
Flipper
Novi član
Novi član

(No subject)

Post od Flipper »

i sta mogu da zamenim umesto tog biotrona?jel moze obicna lampa :)
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

tamaraft napisao:Kako svih ligamenata?? :o

Svih ligamenata skochnog zgloba ili??
Kazu vecine ligamenata hronicna upala, i oba skocna zgloba i kolena, kukovi, laktovi, sake, ledjni pripoji, vratni...
Dijagnostika traje, ostalo je da uradim biopsiju misica i nerva.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Dok ne saznate shta konkretno izaziva tu upalu nije preporuchljivo da primenjujete nikakve terapije, posto svaki fizikalni agens ima posebno dejstvo, toplotno, mehnanichko, stimulativno, vazodilatirajuce ili pak izaziva vazokontrikciju kr sudova, ubrzava metabolizam i cirkulaciju ili deluje na receptore bola, tako da pre svega dodjite do dijagnoze a onda je lako prepisati terapije.

Sta se za sada radili od analiza? I za kada je zakazana elektromiografija i gde?

U svakom sluchaju na tok lechenja i terapije ce uticati i opshte stanje organizma, neke prethodne bolesti (srchani bolesnici, psihichki bolesnici, dijabetichari...), godishte, pol...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Re: (No subject)

Post od tamaraft »

Flipper napisao:i sta mogu da zamenim umesto tog biotrona?jel moze obicna lampa :)
Iskreno se nadam da si se shalio kada si ovo napisao!

:o
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

tamaraft napisao:Sta se za sada radili od analiza? I za kada je zakazana elektromiografija i gde?
Sve sam radila od analiza, od obicne krvne slike pa do svih imuno faktora, zbog prethodne burne zdravstvene istorije i sve je bilo u redu osim koksakija ali s njima sam vec 10 godina.
Obicno mi nisu nalazi u redu. Npr. dobijem sve pozitivne nalaze za Lupus a kada se analize ponove, budu negativni. Dugo su me vodili pod dijagnozom primarni Sjegren, bez terapije, ali polako i ta dijagnoza pada u vodu. Ono sto je stalno, po ovom pitanju u obs. je miksna bolest vezivnog tkiva ali nikako ne mogu da je dokazu sigurno jer se nalazi stalno menjaju.
Elektromiografiju samo dlanova trebam da radim i to kao nije bitno. Bitna je biopsija misica i nerva. E sada... meni se ne da na tu biopsiju jer nije svaobuhvatna no ciljana, tj. radice analizu na par stvari. Ne znam ni gde je najbolje da je radim. preporucuju mi Banjicu.
Odgovori