ligamenti skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
tess
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2008 2:47 pm

ligamenti skocnog zgloba

Post od tess »

Pre 2 meseca pokidala sam ligamente skocnog zgloba i posle nosenja gipsa 4 nedelje i jos jedne nedelje ne oslanjanja na nogu, krenula sam sa fizikalnom terapijom (struja, laser, magnet...) Medjutim pokreti su mi vrlo ograniceni da li zbog gipsa ili same povrede ne znam. Ja sada hodam ali brzo pocne da me boli noga. Ono sto me zanima i brine je to sto i dalje postoji prilican otok sa obe strane zgloba i hematom koji ne prolazi. Koliko dugo moze da potraje dok otok potpuno ne opadne i noga se vrati u normalno stanje? Kada je moguce ocekivati vracanju sportskim aktivnostima??
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Vrlo tesko reci, zavisi od paciejnta do pacijenta. Konkretno, imao sam prelom skocnog zgloba pre 14 godina. I dan danas postoji jedan blag otok, on nikada ne prolazi, ali ja vishe nikakve smetnje nemam.
Vezbajte sto vishe, ali bez preforsiranja, trebalo bi sve da dodje na svoje mesto.
Sve najbolje.
Odgovori