ligamenti kolena?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Cornholio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 11, 2009 7:01 pm

ligamenti kolena?

Post od Cornholio »

Pa ovako, radi se o sledecem...
Pre nekih 5 dana sam povredio koleno pri malom skoku. Naime,jako nezgodno sam doskocio i imao sam osecaj kao da mi je koleno iskocilo na unutrasnju stranu. Bol nije bio veliki,kao ni otok koji se pojavio.
Pri dodiru,osecam samo manji bol duz desne strane kolena prema listu. Ono sto me zapravo muci je to sto mi je noga kao u nekakvom grcu. Ne mogu da je ispravim niti savijem u kolenu skroz do kraja,pa jako nezgodno hodam. Osecam kao neki veliki pritisak u kolenu,a pri tom kao da mi noga trne(od kolena na dole, i to se skoro pojavilo)
Doca je pregledao koleno samo na dodir i rekao da su istegnuti ligamenti. Nedelju dana mirovanje + Nimylid gel. Medjutim, ja ne vidim i posle 5 dana neku znacajniju promenu.
Pa...ima li neko neki savet, i voleo bih da cujem jos necije misljenje u vezi ovog? Da li su ligamenti povredjeni i kako se to sanira?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Samo na osnovu Vaseg opisa nacina povrede i sadasnjih tegoba ne moze precizno da se kaze o cemu se radi. Bilo bi dobro da se javite ortopedu radi pregleda.
Odgovori