Ligamenti kolena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
L909
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 19, 2018 3:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Ligamenti kolena

Post od L909 »

Pozdrav svima. Čitavog života imam problema s ligamentima kolena.Imam 25 godina.
Postupak ide ovako- koleno u pokretu ili stajanju jednostavno pukne, hitna, gipsana longeta (poslednji put su je držali 3 nedelje pa je došlo do atrofije), fizikalna, rtg.
I nikad dobijena dijagnoza do kraja.

Pre neku noć mi je puklo koleno, odveli su me u urgentno, nisam apsolutno mogla da stojim pa su me bacili u invalidska, rtg je pokazao da nema prelom kostiju, doktor nije uradio ništa od onih testova za proveru ligamenata, samo me stavio u gipsanu longetu (koju nisu ni dobro ugipsali jer su je toliko opustili a zategli na članku pa me drugi ortoped izvikao). Napisao kontrola za tri dana. Kad ono mora iznova da se zakazuje, tako da je kontrola za mesec dana. Sreća pa imam štake kući.
Na papiru piše Distorsio genus dextri S80.0

Trenutno stanje: koleno je jezivo otečeno i modro iako non-stop držim obloge, mažem hladne gelove i lioton za bol, oslonac apsolutno nemam, ispravljanje je nemoguće. medijalni celom dužinom jezivo boli (a inače zaista imam visok prag boli). Takođe tetiva počinje da otiče. Moj problem je što niko neće da mi da pregled na UZ nego čekaju da padne otok i onda kreće fizikalna (magnet, struja, vežbe) i zato već deset godina imam istu priču samo na različitim kolenima. Kako da izmolim državne da dobijem jednom u životu uput za ultrazvuk?
Koja je šansa da su ovo istegnuća a da su rupture?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Ligamenti kolena

Post od aaaca »

Треба да нађеш неког доброг спортског тренера да ти покаже вежбе за јачање одговарајућих мишића.
L909
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 19, 2018 3:46 pm

Post od L909 »

Još od prve godine problema aktivno radim vežbe namenjene tome iako se ne bavim profesionalno sportom. Danas sam bila u KCV i zakazali su mi kontrolu kod dr. Milankova (nisam mogla da verujem), tako da se iskreno nadam da ću dobiti uput za snimanje oba kolena.
markoni10bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2018 6:25 pm

Post od markoni10bg »

Pozdrav svima,
imao sam povredu kolena na fudbalu, nakon odradjene MR dr mi je rekla da moje koleno nije za fudbal i trcanje uopste... evo izvestaja
http://www.dodaj.rs/image/kMrBE
pa me interesuje da li je to bas toliko teska povreda? :cry:
Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

markoni10bg, можда би ти др Душко Илић најбоље рекао каква су ти колена.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Вероватно вежбе нису адекватне чим тако често имаш проблема.
L909 napisao:Još od prve godine problema aktivno radim vežbe namenjene tome iako se ne bavim profesionalno sportom. Danas sam bila u KCV i zakazali su mi kontrolu kod dr. Milankova (nisam mogla da verujem), tako da se iskreno nadam da ću dobiti uput za snimanje oba kolena.
Odgovori