Interesuje me da li je dobra ova kombinacija lekova?
Tj da li mogu svi da se piju zajedno.
Radi se o mom dedi koji ima nesnosni bol u predelu karlice koji se spusta u nogu. Noga mu gubi funkciju, ne moze da se oslanja na nju. Zadnja tri meseca je po bolnicama i domovima zdravlja, lekari pisu jedan recept za drugim, lekove ne brisu nego dodaju. Dijagnoze nema. A bol ne prolazi. Od pre dva dana kada je uveo neke nove lekove on je totalno usporen, omlitavio i moje jedino misljenje je da je to od neke kombinacije.
Naime lekovi koje pije su:
Ujutru - cavinton, enalapril, karvilex, beviplex, dexomen
Uvece: cavinton, enalapril, karvilex,tritico, dexomen, movalis, tetrazepan????
Znaci sve mi se cini da je to previse lekova za umirenje.
MOlila bih savet.
lekoviti?? koktel???
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: lekoviti?? koktel???
Cavinton predpostavljam da uzima zbog cirkulacije u glavi! Kao i Enalapril koji je lek je za srce! I Carvilex je beta blokator, tako da to su lekovi koje je internista prepisao predpostavljam i terapija je odgovarajuca ako nema problema sa cirkulacijom i radom srca.
Dexamen je lek koji se obichnno daje u kombinaciji sa beviplexom i lekom za smirenje jer je u pitanju nesterodni anti-inflamatorik, pa zbog ove kombinacije prdpostavljam da se radi o lumboishijalgiji tj Lumbalnom sindromu! Samo ne znam zashto pije i movalis uz ovo! Tetrazepam je verovatno od 2mg, i on je u kombinaciji lekova za lechenje ovog sindroma. Beviplex je komplex B vitamina koji ne moze nashkoditi a pomaze u lechenju nervnih oboljenja!
Po mom mishljenju, obratite se fizijatru, makar i privatno, ali nema potrebe da se pije ovoliko lekova posebno nesterodnih anti-inflamatorika. Potrebno je da se nadje prava kombinacija, ali ne da se preteruje. A usporenost koju pominjete verovatno je zbog godina u kojima je, ali ako je deka u pitanju verovatno neka 40 godina
A bol koju oseca je verovatno veliki razlog i umora i usporenosti! Zato en bi bilo loshe i da fizijatar prepishe fizikalnu terapiju, da se bolovi umanje!
Od svega je samo tetrazepam lek za smirenje!
Dexamen je lek koji se obichnno daje u kombinaciji sa beviplexom i lekom za smirenje jer je u pitanju nesterodni anti-inflamatorik, pa zbog ove kombinacije prdpostavljam da se radi o lumboishijalgiji tj Lumbalnom sindromu! Samo ne znam zashto pije i movalis uz ovo! Tetrazepam je verovatno od 2mg, i on je u kombinaciji lekova za lechenje ovog sindroma. Beviplex je komplex B vitamina koji ne moze nashkoditi a pomaze u lechenju nervnih oboljenja!
Po mom mishljenju, obratite se fizijatru, makar i privatno, ali nema potrebe da se pije ovoliko lekova posebno nesterodnih anti-inflamatorika. Potrebno je da se nadje prava kombinacija, ali ne da se preteruje. A usporenost koju pominjete verovatno je zbog godina u kojima je, ali ako je deka u pitanju verovatno neka 40 godina

Od svega je samo tetrazepam lek za smirenje!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: lekoviti?? koktel???
Kod pacijenta je najverovatnija dijagnoza Lumboischialgia. Od terapije zbog pomenutih tegoba treba odabrati jedan od dva (Movalis i Dexomen) NSAIL (nesteroidna antiinflamatorna leka). Predložila bih da izbor bude Dexomen (Movalis je selektivni cox inhibitor i ne preporučuje se kod starijih osoba sa srčanim tegobama). Bez obzira za koji lek se odlučite, pratite vrednosti krvnog pritiska (pomenuti lekovi mogu uticati na smanjenje koncentracije lekova za pritisak u krvi i dovesti do skoka pritiska).
Takođe, u terapiji treba da ostane i Tetrazepam koji se daje radi opuštanja mišića smeštenih uz kičmeni stub (po pravili napeti). Tetrazepam postoji u dozi od 25 mg i 50 mg, predložila bih jednu tabl. pred spavanje (zbog blagog sedativnog dejstva).
Ukoliko ste u mogućnosti obavezno sprovedite fizikalne terapije. Nakon poboljšanja možete ukinuti pomenute lekove.
Ne znam da li je urađena neka dijagnostika a ako nije krenite od RTG snimka LS dela kičmenog stuba.
Mitrović dr Zorica
specijalista fizijatar
[email protected]
Takođe, u terapiji treba da ostane i Tetrazepam koji se daje radi opuštanja mišića smeštenih uz kičmeni stub (po pravili napeti). Tetrazepam postoji u dozi od 25 mg i 50 mg, predložila bih jednu tabl. pred spavanje (zbog blagog sedativnog dejstva).
Ukoliko ste u mogućnosti obavezno sprovedite fizikalne terapije. Nakon poboljšanja možete ukinuti pomenute lekove.
Ne znam da li je urađena neka dijagnostika a ako nije krenite od RTG snimka LS dela kičmenog stuba.

Mitrović dr Zorica
specijalista fizijatar
[email protected]