Lecenje Hrskavice

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Alpha247
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 31, 2013 1:34 pm

Lecenje Hrskavice

Post od Alpha247 »

Sa obzirom da su mi dijagnostikovano degenerativno oboljenje hrskavice na kolenima a najverovatnije je dosta ostecena i na skočnom zglobu, kao da i stanje hrskavice i na ostalim zglobovima nije najbolje zanimama me kako leciti hrskavicu. Dobio sam preporuku od reumatologa da pijem NEM kapsule koje su oko 3 000 sto mi je prilicno skupo.

Sta je najbolje od kapsula:
1) NEM kapsule (3000 din) -
2) Geladrink Forte (cena ?)
3) Nodol (1000 din)

Da li postoji neka injekcija koja izaziva dugotrajne pozitivne efekte? Naravno ne mislim na one stare injekcije sa hijaluronskom kiselinom koje mozda imaju i negativne efekte nego na nesto što zapravo leči hrskavicu.

Plazma terapija
Čitao sam da to moze da pomogne hrskavici pa me zanima da li je neko probao koje su cene kod nas i da li ona može izazvati dugotrajne pozitivne efekte u vidu povecanja debljine hrskavice.

Kretanje
Posto od nedavno imam problem i sa skocnim zglobom koji prilicno skripi i cija je hrstkavica prilicno ostecena koliko kretanja je preporucljivo da bi se postigla optimalna ishrana hrskavice a tako da ne dodje do previse ostecenja usped trenja. Naravno mislim na hodanje a ne na tracanje koje ne praktikujem godinama zbog gore navedenih problema.

Kicma
Da li ovaj tip lekova moze pomoci kicmi gde mie je dijagnostikovano nekoliko losih prseljenova.
marus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 02, 2013 7:48 pm

Re: Lecenje Hrskavice

Post od marus »

Moj problem je lečenje hrskavice kolena. Aktivno se bavim trčanjem, trčim polumaratone do sada nisam imala nikakvih povreda. Nakon učestalog bola u kolenu tokom treninga, sportski lekar je dijagnostikovao oštećenje hrskavice. Po njegovoj preporuci pijem prašak DONA koji sadrži glukozamin-sulfat. Pošto mi trčanje mnogo pomoglo u lečenju depresije s obzirom da već drugu godinu pijem antidepresive , molim da mi neko odgovori koliko dugo traje obnavljanje hrskavice i da li mi preporučujete dodatnu terapiju?Imam 34 godine.
Alpha247
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 31, 2013 1:34 pm

Post od Alpha247 »

Inace hrskavica teorijski ne moze da se obnovi, mada glukozamin pomaze.

Cekam da se jave ljudi koji su eventualno koristili plazma terapiju, mada sam iz clanaka zakjucio da je slaba vajda cak i od toga, pogotovo kada se uzme u obzir cena od vise hiljada evra za tretman.
abjon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2012 12:05 pm

Post od abjon »

Ja sam isao na plazmu kolena pre dve meseca i nemam nikakvih poboljsanja,sve je to uzalud,a cena nije hiljadu evra vec 33 000 dinara.
putnik kroz vreme
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2014 4:21 pm

Post od putnik kroz vreme »

Tri dobra preparata po meni su: Osteo bi flex tbl, Joint MD tbl, Piascledine caps, s tim da su tablete prva dva preparata poveće i nezgodne za gutanje, dok treći preparat kao kapsula se lakše guta i preparat je avokada i soje, za razliku od prva dva koji imaju u sebi hondroitin i glukozamin i još toga...
Šta još treba uraditi i znati?
Ne vredi uzimati ove preparate ako ste u 5, 6, 7 deceniji života.
Ako ste mlađi (3, 4 decenija života) i u mogućnosti da ih kupite i koristite kako treba (tokom 2-3 meseca), bez redukcije telesne težine i redovne fizičke aktivnosti neće biti značajnijeg poboljšanja...
Ostalo će urediti ortopedi...
Odgovori