lakat leve ruke posle operacije

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
mladi pocetnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 23, 2011 7:19 pm

lakat leve ruke posle operacije

Post od mladi pocetnik »

ZDRAVO SVIMA
Pre 11 godina sam slomio ruku tada sam imao 6, to je bila neka (montedjo fraktura)tako nesto.
Sada imam jedan problem , ako je to problem :-? kada savijam ruku u laktu stalno cujem i osecam pucketanje, pa me interesuje da li je to toliko strasno, a ako jeste da li moze da se izleci ili umanji.
I ako neko poznaje ovu montedjo frakturu, kazu da se to izletanje kosti kod lakta desava samo maloj deci i nema resenja bez operacije. Neka mi kaze da li bih smeo da treniram boks posle ovoga,doktor kaze da je operacija bila uspesna...
HVALA
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: lakat leve ruke posle operacije

Post od tamaraft »

Prelom koji ste imali je jako redak, i nije samo karakteristican za decu, imam kolegu koji ima sigurno vise godina od vas i ima takav lakat :) desava se istina kod mladjih ljudi zbog spontane dislokacije tokom nosenaj gipsa ili cak posle skidanja istog ili nakon operacija jer se operacijom obichno spasava ruka i nervi a kosti se malo zanemare...ili u datom momentu nisu prioritet.

bez obzira na to shto je operacija uspela, vas lakat nema i nikad nece imati anatomiju zdravog i anatomski normalnog lakta, kao kod ostalih, doshlo je do dislokacije jedne od kostiju koja ulazi u sastav zgloba lakta (zglob chine zglobne povrsine 3 kosti) i naravno takvim rasporedom stvaraju dozivotna ogranicenja u pokretima lakta.

Znate i sami i vidite koji su vam pokreti ograniceni, maksimalna fleksija, pokreti podlakta prevashodno a s obzirom da je boks borilacka sportska disciplina koja zahteva pre svega brz rad nogu ali isto tako i veliko angazovanje zglobova ramena i lakta koji su ovakvom povredom i stanjem zgloba direktno pogodjeni, ne bih vam bas savetovala da se ovim sportom bavite! O povredama i sabijanjima zgloba i da ne prichamo!

Posto je bitno da zadrzive elasticnost tkiva oko samog zgloba bolje je da se bavite sportovima koji upravo to i chine zglobu, sportovi bez puno statike i puno jachanja snage misica. Pre svega aerobni sportovi, plivanje, trcanje, atletika, joga, biciklizam, voznja rolera, klizanje itd.

Nije potrebno baviti se borilackim sportom ako vam je stalo da imate definisane mishice i da ste u kondiciji, to sve mozete postici i izolovanim vezbama a josh bolje putem ovih aktivnosti koej sam nabrojala.

A pucketanej koje cujete je poreklom od ligamenata koji u vasem sluchaju vise pate od ligamenata osobe koja nema dislokaciju zgloba lakta, ligamenti nam sluze da pojachaju chvrstinu zgloba, da pomognu izvodjenje pokreta i ograniche pokrete u nedozvoljenim pravcima, a posto kod vas nema normalne anatomske gradje zgloba onda je logicno da nema ni normalnog rasporeda ligamenata, pa je upravo zato deo pokreta lakta i podlakta smanjen! (kada kazem normalan zglob ne mislim da je vas nenormalan nego normalan u odnosu na anatomsku gradju zgloba, koju vas zglob zbog povrede vishe nema)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mladi pocetnik
Novi član
Novi član

Post od mladi pocetnik »

Hvala na odgovoru.
Znaci moram da se pozdravim sa boksom ili cu upropastiti lakat i opet se oprostiti od boksa.!!
Tu nema izlaza???
mladi pocetnik
Novi član
Novi član

Post od mladi pocetnik »

Slomio sam ruku i oni su mi naredili i ugipsali, ali kada sam skinuo gips video sam krivinu, izbocen lakat.U istom trenutku mi kazu da idem na operacij.
Samo me zanima dali bi bilo bolje da su oni primetili na vreme pre gipsa, ili nije imalo resenja???
mladi pocetnik
Novi član
Novi član

Post od mladi pocetnik »

Interesuje me da li je to krckanje opasno i da li se moze spreciti nekom operacijom???
To samo osecam i cujem kad stegnem ruku i pocnem da savijam u laktu, a nista me ne boli.
Odgovori