Postovanje,
prije skoro mjesec dana imala sam jake bolove u ledima koji su trajali skoro 2 tjedna. bol je sada nestala, a na mjestu najjace boli ostala je kvrga. kvrga je velicine pola sake. bila sam kod svoje doktorice koja nije znala o cemu je rijec i rekla je da mazem sa gelom i da pijem voltarene. ja sam u meduvremenu posjetila kirurga. on je rekao da se ta kvrga nalazi na 12 rebru i malim dijelom na 11 rebru i poslao me na rtg toga dijela. Na nalazu pise: na prikazanim kostanim strukturama ne nalazim patoloske promjene. radiolog mi je rekao da nevidi nista na slici sto bi to moglo biti. u meduvremenu je dosao i drugi kirurg koji je to pogledao i njih dvojica su se slozila da ako neprode za 2 tjedna moram na nekakvo dubinsko snimanje. rekli su da nebi bilo lose da to ortoped pogleda. ta kvrga je tvrda na dodir i boli me kada ju se malo jace stistne. prema preporuci masiram ju i dalje 3x na dan, no nevidim bas nekakve pomake na bolje. kod ortopeda sam narucena tek krajem mjeseca. sto uopce moze biti ta kvrga? ima li tu jos nesto sto se moze uciniti?
kvrga na 12 rebru
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
kvrga na 12 rebru
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: kvrga na 12 rebru
Zaista nishta ne moze konkretno da se nadje dok ne uradite sve analize, ako se na Rtg snimku ne vidi nishta nije u pitanju cvrsto tkivo vec meko, a sad pitanje je kog je porekla to tkivo koje vas muchi!
U najboljem sluchaju moze biti masno tkivo, koje bi najbolje bilo ukloniti, ali hirurg ce vam vec predloziti sta dalje kada se urade sve analize.
U najboljem sluchaju moze biti masno tkivo, koje bi najbolje bilo ukloniti, ali hirurg ce vam vec predloziti sta dalje kada se urade sve analize.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: kvrga na 12 rebru
pozdrav,
evo naisla sam na slican problrm kao i moj pa se javim.
Ukratko imam kvrgu na ili ispod rebra i boli neovisno o fizickoj aktivnosti.Velicina joj se mjenja .jedan dan je velika a drugi dn manja i tako u krug. uzasno boli. napravila sam rtg i nalaz je uredan. uzv takodjer uredan ali rekli su mi da je to sigurno nesto s rebrom i da se mora to vidjet na rtg-u.na rtg-u se nista ne vidi. krvna slika je uredna osim malo snizenih vrijednosti rdw-a i tibc-a. jel mi moze netko rec sta dalje i sta bi to moglo bit s obzirom da se ni na uzv-u ni na rtg-u ne vidi.hvala
evo naisla sam na slican problrm kao i moj pa se javim.
Ukratko imam kvrgu na ili ispod rebra i boli neovisno o fizickoj aktivnosti.Velicina joj se mjenja .jedan dan je velika a drugi dn manja i tako u krug. uzasno boli. napravila sam rtg i nalaz je uredan. uzv takodjer uredan ali rekli su mi da je to sigurno nesto s rebrom i da se mora to vidjet na rtg-u.na rtg-u se nista ne vidi. krvna slika je uredna osim malo snizenih vrijednosti rdw-a i tibc-a. jel mi moze netko rec sta dalje i sta bi to moglo bit s obzirom da se ni na uzv-u ni na rtg-u ne vidi.hvala