kvrga kod sake

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Mladen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 01, 2005 6:21 pm

kvrga kod sake

Post od Mladen »

Pogledajte slike, bar ce malo biti jasnije o cemu se radi. Nalazi se kod zgloba sake. Pre 9 godina sam imao prelom u tom predelu, ali ne bas sam zglob. Nije bio neki ozbiljniji prelom, cak cini mi se samo naprsnuce, 4 nedelje sam nosio longetu i od tada osecam svaku promenu vremena i zglob me malo zaboli kada ruku drzim izvrnutu nekoliko minuta pa je vratim u normalan polozaj (recimo nosim kosarkasku loptu i kada pocnem da titram osetim bol na sekund, opet nista strasno)

Kvrgu sam primetio pre nekoliko dana. Tvrda je, ne boli me i ne smeta mi, ali sam se zabrinuo jer se ne secam da sam to imao. Kada je saka ispravljena ne vidi se nista, tek kada savijem zglob na dole.

Imate li ideju sta bi moglo biti,koliko opasno, gde da se obratim? Inace imam 24 godine

Na prvoj slici je slikana ruka odozgo, oznacio sam gde se nalazi kvrga kada savijem ruku. Napomena da to naravno nije ona izbocina koju svi imaju, imam je i ja centimetar pored toga. Druga slika je savijena ruka

SlikaSlika

SlikaSlika
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Sudeci po fotografiji, najverovatnije se radi o higromu u predelu rucnog zgloba. On najcesce nastaje usled preforsiranja sake i rucnog zgloba kada dolazi do prevelikog stvaranja ili nedovoljnog uklanjanja tecnosti koja se nalazi u zglobu i oko tetivnih ovojnica misica sake.
Higrom se najcesce spontano povuce ukoliko se prekine aktivnost koja ga je provocirala.
Operacija se radi znatno redje, i to ako se higrom ne povuce, ili ako pocne da pritiska okolne nerve i krvne sudove.
Odgovori