Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Link slike snimak kuka http://imgur.com/a/GhQKX
Pozdrav,imam 20 godina i sasvimn slucajno mi je otkriveno po dijagnozi prvog radiologa da se na vratu butne kosti nalaze dva kostana razredjenja 8 i 3 mm.Poslali su me na Bezanijsku kosu kod ortopeda ali taj ortoped me uputio na banjicu.Tamo sam izvadio Kompletnu krvnu sliku CRP alkalnu fosfatazu,mokracnu kiselinu,Fibrinogen i jos par nalaza ne mogu tacno da se setim i sve je bilo u redu,sve do jednog,isao sam i na ct dijagnoza je bila da se nalaze dve ciste anteriorno i da su skleroticnih zidova.Dva doktora koja su bila u tom trenutku kada sam odneo nalaze su procitali nalaze i dijagnozu sa ct skenera ali mi nisu dali konkretan odgovor sta je to sto mi je na kosti ustvari vec su bili pomalo skepticni.Studiram dif i bavim se sportom,oni su mi rekli da smem da se vratim da treniram i da radim sta hocu,ali posto sam primetio da nisu bili bas bas sigurni sta je to odlucio sam i ovde da pitam ako bi neko znao bilo sta vise da mi kaze bio bih puno zahvalan.Hvala
Pad sa visine od jedan metar direktno na zadnjicu i tvrdu podlogu,od udarca sam povredio karlicu odma iznad kuka,imao sam bolove pri cucnju sa opterecenjem i nekim neuobicajenim pokretima u predelu anetrior inferior iliac spine,snimana su mi i donjaa ledja tj donji deo kicme ali sa tim delom je sve u redu,bol u tom delu vise ne postoji niti me boli kuk,zato sam napisao da su sasvim slucajno otkrivene ciste na vratu femura.
Знаш шта, мислим да би најбоље било да потражиш мишљење још неког лекара који ће детаљно погледати снимке, а можда направити и још неки снимак.
Осим тога било би добро да се не бавиш никаквим активностима које ће оптерећивати карлицу, кичму и кукове најмање пола године. Вероватно су хрскавице оштећене на појединим местима па треба времена да све то зарасте. У противном могло би да дође до њиховог убрзаног пропадања.
Пожељно би било и да користиш нешто за регенерацију костију и хрскавице.