konkretno sta me zanima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
vince55
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 16, 2008 4:28 pm

konkretno sta me zanima

Post od vince55 »

Da li se ova operativna tehnika lečenja diskus hernije primenjuje kod nas?

http://www.youtube.com/watch?v=LXu07EZl6P0

Hvala
vince55
Novi član
Novi član

Post od vince55 »

Ili ova tehinka? http://www.youtube.com/watch?v=Brl3x9FtlAw

I u čemu je razlika? Prvo je Micro Endoscopic discectomy a ovo Endoscopic Discectomy
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

u pitanju je isti operativni zahvat, u svakom sluchaju endoskopski re radi, nema rezova.

A da li se radi kod nas? Najverovatnije, VMA i Banjica! Ali ne verujem da socijalno pokriva ovu operaciju!

Treba da se raspitash na klinikama, a verujem da ce se Veljko pojaviti pa ce nam reci neshto vishe!

Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
vince55
Novi član
Novi član

Post od vince55 »

tamaraft napisao:Ali ne verujem da socijalno pokriva ovu operaciju!
U to ne sumnjam :(
Dobro je što mogu to sebi da priuštim...
Veljko, bilo bi extra da svratiš u ovaj topic i pojasniš mi malo ove tehnike i sve što ide uz iste! :wink:

tamaraft, hvala još jednom!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Na zalost, hirurgija diskusa mi nije uze polje interesovanja pa verovatno ne bih bio u stanju da tacno i detaljno sve objasnim.
Kolege, koje se na Banjici bave hirurgijom kicme, formirali su svoj website pre nekoliko godina www.spinecentar-banjica.com
Oni ce sigurno preciznije od mene moci da odgovore. Koliko se secam, postoji link za kontaktiranje.
vince55
Novi član
Novi član

Post od vince55 »

Ok, hvala na upućivanju!
Odgovori