KOMPLIKACIJE?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
lekmed
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 26, 2006 9:13 am

KOMPLIKACIJE?

Post od lekmed »

Moja majka (72.god.) je imala operaciju - ugradnju kuka u utorak. Koliko smo obavesteni, operacija je prosla dobro i do danas osim jakih bolova, nije se na drugo zalila. Od jutros, medjutim, ima temperaturu -38.
Jeli u pitanju neka komplikacija? Ima li uopste nekih narocitih komplikacija zbog cega bi smo morali biti zabrinuti?

Ne bih ovo postavio, da "nasi" lekari ovde nisu prilicno sturi u informacijama.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

POVISHENA TEMPERATURA JE 'NORMALAN' SIMPTOM U POSTOPERATIVNOM TOKU!

TELO JE IPAK BILO IZLOZENO VELIKOJ INTERVENCIJI, KUK JE VELIKI ZGLOB!

VERUJEM DA JE NA ANTIBIOTICIMA OD PRVOG DANA I DA JE HOSPITALIZOVANA U BOLNICI U KOJOJ IMA MEDICINSKIH SESTARA! :)

SVI VITALNI ZNACI TREBA DA SE PRATE KOD OVAKVIH PACIJENATA I VERUJEM DA SE TO I CHINI, MERENJE TEMPERATURE VAN ONOG DNEVNOG PREDVIJENOG MOZE PACIJENT DA TRAZI DA SE URADI SAMO AKO OSETI DA MU NIJE DOBRO, I NARAVNO VI I SAM PACIJENT MORATE DA PRATITE SHTA SE DESHAVA U ORGANIZMU, I TREBA SVEE DA SE PRIJAVI DEZURNOJ MEDICINSKOJ SESTRI KOJA CE OBAVESTITI DOKTORE AKO BUDE POTREBNO!

TEMPERATURA TELA MOZE DA BUDE POVISHENA I ZBOG INFUZIJA KOJE PRIMA, ANTIBIOTIKA, RASTVORA, KRVNE PLAZME....
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
lekmed
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 26, 2006 9:13 am

Post od lekmed »

Hvala na odgovoru.
Dobili smo kasnije iste informacije u Bolnici ali znate kako je: ja sam ono pisao rano jutros, samo na osnovu kratkog razgovora telefonom s majkom.

A, laik je uvek zabrinut i za sitnicu koja mu nije jasna.

Hvala jos jednom na komentaru.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

nema na chemu :)

srecno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori