Koljena-ligamenti
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Koljena-ligamenti
Imam djevojcicu koja ima 12 god.Isli smo kod fizijatra na pregled jer ona ima problem sa ligamentima koljena hoda ukrivo tj.baca noge hod nije pravilan,doktor je rekao da samo postoji rjesenje nosenja nekih kaiseva i da pronadjem doktora u Novom Sadu koji to radi,a pri tom nezna njegovo ni ime niti prezime..smjesno..gde ja da nadjem takvog doktora.To je potrebno da bi joj se ligamenti vratili.Interesuje me da li se to moze rijesiti nekim vjezbama i kakav je vas savjet..puno pozdrava
Re: Koljena-ligamenti
Moram priznati da mi nije bas najjasnije sta je sa vasom devojcicom,da li ona ima neki deformitet (x ili o noge) pa joj treba neka ortoza tj kaisevi ili se samo u hodu primecuje neka nepravilnost?Ako joj je potrebna ortoza to mozete naci u "Dunavu",a ako je samo u hodu problem onda ona mora proci trening reedukacije ,jer nista vam ne vredi da joj stavljate kaiseve ako ona ima semu hoda koja je duboko implementirana u njen mozak i telo prilagodjeno takvom nacinu hodanja.Nadam se da sam uspela bar malo da vam pojasnim,mada zvuci komplikovanije nego sto u stvari jeste.Pozdrav
Hvala na odgovoru..evo Da pojasnim,ima x noge tj kada ih sastavi vidi se Da su ligamenti u krivo vise baca desnu nogu, od kolena prema dole se vidi Da su ligamenti vani.Ako sam opet dobro objasnila ne hoda pravilno i sada posto mi zivimo u Doboju doktor nam je predlozio te kaiseve a ja nemogu Da razumijem Da se to nemoze srediti nekim vjezbama noge su ok samo od kolena pa na dole tako ih krivi i mogu e Da je nepravilnim hodom napravljeno iskakanje tih ligamenata jer doktor kaze potrebni su kaisevi Da bi se to vratilo
Vama samo treba da se pokazu dobre vezbe i korekcija hoda.Nadjite nekog dobrog fizioterapeuta da vam to pokaze i pocnite da vezbate sto pre!S obzirom da sam iz Beograda ne poznajem vase prilike i gde bi mogli da odete.Srecno i pozdrav.
Hvala vam puno.Pozdrav za vas veliki...