koleno- tetiva?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
jedanaest
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 23, 2013 10:34 pm

koleno- tetiva?

Post od jedanaest »

Imam problem sa kolenom vec neko vreme. Osetio sam bol na fudbalu u balonu. Osecaj je bio kao da mi je nesto preslo preko casice i kvrcnulo. Posle toga nastavio sam da igram do kraja. Bolelo me je na dodir pored casice kolena (sa unutrasnje strane),mirovao sam par dana i to je proslo. Medjutim osecam bol u kolenu pri naglom pokretu iza kolena i kada malo vise opteretim nogu osecam bol ispod casice kolena. Otisao sam na pregled kod fizijatra i rekla je da sam blago istegao patelarnu tetivu i tetivu iza kolena( polu-levo iznad kolena,ne znam kako drugacije da objasnim*). Imam i blagi otok ispod casice kolena. Dala mi je da idem na fizikalnu deset dana i bio sam na sest terapija( magnet,struje,laser) i ne osecam neko poboljsanje. Uz to mi je preporucila da mazem gavez gel uvece pred spavanje. Nista ne pomaze jer i dalje osecam zatezanje i blagu bol iza kolena kada se ispravim skroz nogu i oslonim se na nogu. Zanima me da li ima neko neki savet i da li je moguce da slucajno imam problem sa nekim ligamentom?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: koleno- tetiva?

Post od aa_aca »

Таква повреда не може да прође за неколико дана. Предлажем ти да причврстиш један јак магнет на колено и носиш га по цео дан. Треба за десетак дана да осетиш побољшање. Рачунај да ћеш морати да га носиш неколико месеци док се све не регенерише. Само да ти напоменем да они магнетићи из накита ништа не вреде. Потребан ти је јак и већи магнет, рецимо диск пречника 2cm и дебљине 5mm. На мом сајту сам писао о томе па погледај ако те занима.
jedanaest
Novi član
Novi član

Post od jedanaest »

Pogledacu na sajtu i nabavicu. Znaci sigurno niej povredjen neki ligament ili pokidan?
P.S. mogu da hodam i savijam nogu,samo osecam to zatezanje i bol kada je ispravim ali iza kolena
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Magneti i struje nece moci da odrade kompletnu rehabilitaciju ukoliko se zglob ne mobilise i segmenti koji su pomereni se ne vrate na mesto.probajte ovu kucnu varijantu na kraju klipa da vidite da li cete uspeti da smanjite bol i olaksate pokret.Ceo program oporavka moze da napravi samo fizioterapeut.Pozdrav

http://www.youtube.com/watch?v=Pr2aIG0o1EU
jedanaest
Novi član
Novi član

Post od jedanaest »

Znaci da se obratim nekom fizioterapeutu da mi ovako nesto odradi?
Samo da kazem jos nesto sto sam zaboravio. Kada pritisnem jednu tacku na kvadricepsu tada osecam bol na tom mestu ali automatski me koleno na drugim mestima ne boli niti zateze,ne znam da li to ima nekakve veze sa svim ovim.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Ne znam odakle ste ,ali fizioterapeuti koji su licencirani za ovu metodu rade uglavnom u Beogradu (kontaktirajte Drštvo fizioterapeuta Srbije oni imaju registar).
Pritisak tačke na kvadricepsu mnogo govori,ali to je več deo terapeutske dijagnostike.Pozdrav
jedanaest
Novi član
Novi član

Post od jedanaest »

Nisam iz Beograda vec iz Kraljeva:/
Hvala vam puno na odgovoru,nego kad vec kazete da mnogo govori da ne znate slucajno o cemu se konkretno radi? Hvala jos jednom na odgovoru :)
Odgovori