Koleno misljenje?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
bilja2101
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 17, 2011 12:18 am

Koleno misljenje?

Post od bilja2101 »

Znam da je bilo dosta tema vezano za koleno, ali posto me prvi put zadesila povreda istog moram da pitam jer me zanima vase misljenje?!

24.04.2015 sam skliznula niz stepenice u kuci i nezgodno se docekala na sledecem stepeniku, nisam pala, samo sam nezgodno naglo stala na peti. Odmah sam osetila kao da mi je kost presla preko kosti i nevidjen bol u kolenu. Nisam mogla da stanem na nogu uopste, kao da nisam imala nogu od kolena na dole. Otisla sam u hitnu, pa kod ortopeda, koji mi je rekao da mirujem 10 dana i hladim koleno. Nakon 10 dana bol ne prestaje, noga mi je otecena cela od kolena na dole, ne mogu da je ispravim. Ponovo kod ortopeda, on me salje na fizikalnu terapiju strujom i laser i da uradim MR. Od terapija malo mi je bolje, mogu da stanem na nogu, ali bol je i dalje prisutan kao i otok samog kolena. Kuci sam mazala koleno Gavez gelom, diklofen pila i mazala zbog bolova i hladila ledom koleno.

Uradila sam MR 15.05.2015 i rezultati su sledeci:

Suprapatelarno i u oba patelarna recesusa prisutan izliv. U prikazanim segmentima kostiju nema promena u morfologiji i signalu. Zglobni prostor je simetrican. Nema znakova za postojanje znacajnih osteohondralnih lezija.
Medijalni meniskus u celini stanjen, nesto slabije definisan, sa suspektnom horizontalnom lezijom zadnjeg roga gr.2.
Lateralni meniskus pocetno degenerisan, bez znakova rupture.
Ruptura ACL. PCL pantentan.
Kolateralni ligamenti regularnog toka, bez rupture.
Patela normalno centrirana, bez znakova hondromalacije. Patelarni ligament ocuvanog kontinuiteta.
U zatkolenoj jami nema patoloskih tecnih kolekcija.
ZAKLJUCAK:
IZLIV,
RUPTURA ACL.
SUSPEKTNA HORIZONTALNA LEZIJA ZADNJEG ROGA MEDIJALNOG MENISKUSA GR 2.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Koleno misljenje?

Post od aaaca »

Да ли доста седиш код куће?
bilja2101
Novi član
Novi član

Post od bilja2101 »

Odkad mi se to desilo da. Inace radim deset sati dnevno i u pokretu.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Због толиког седења ти отиче потколеница. Додатни узрок за оток је то што не оптерећујеш ногу због повреде. Гледај да што више ногу држиш у хоризонтали.
bilja2101
Novi član
Novi član

Post od bilja2101 »

Trudim se da je ispravljam. Sutra idem kod ortopeda privatno pa cu da vidim sta on kaze.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Нађи неки што јачи магнет и привиј уз колено и тако га носи бар 20 сати свакодневно. Он ће убрзати регенерацију.
bilja2101
Novi član
Novi član

Post od bilja2101 »

Bila sam kod ortopeda rekao mi je da mi je iskidan prednji ukrsten ligament, zacepljen prednji medijalni meniskus, da jacam kvadriceps i za mesec dana kontrola, pa ako ne bude bolje da radim arteroskopiju.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Како ћеш да јачаш квадрицепс ако ти је лигамент у колену искидан?!
bilja2101
Novi član
Novi član

Post od bilja2101 »

Tako mi je ortoped rekao. Da iz sedeceg polozaja polako podizem ispravljenu nogu i da ga zatezem sa stopalom ka meni i pomalo biciklu da vozim.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Мени делује да та вежба затеже задњу ложу.

И нађи магнет и стави га на колено.
Nenad1994
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 04, 2016 6:40 am

Post od Nenad1994 »

Postovanje,
Pre godinu ipo dana hodao sam ulicom normalno,padala je kisa, imao sam duboke kanadjanke.. Bila je neka rupa ja je nisam video i tu sam iskrivio nogu,tacnije osetio sam od skocnog zgloba pa do kolena kao da mi je neko uvrnuo Cry . Od tada idem po lekarima , bio sam kod nasih najboljih strucnjaka i niko mi jos nije dao pravu dijagnozu,konkretnu. U zadnjem delu (zatkolenoj jami) , imam konstantan bol . Ne mogu dugo da stojim, od trcanja sam se pozdravio jos pre godinu ipo Sad . Bio sam na fizikalnim terapijama dugo,ali mi nisu nista pomogle. Osecam trnjenje,peckanje , nestabilnost u kolenu , najvise u zadnjem delu , toj zatkolenoj jami. Isao sam na magnetnu,rengen,ultra zvuk mekih tkiva. Nista konkretno mi nije pokazalo, a mene boli. Trenirao sam vaterpolo 8 godina i kik boks i nikad nisam ranije imao problema. Od tada ne mogu normalno da zivim , vise se ne bavim sportom , samo jurim stolicu Sad . Da li je neko imao slican problem ? Zna li nekog specijalistu koji se razume? Ne mogu da verujem da u Srbiji niko ne moze da resi ovaj problem. Pisem na ovom forumu jer ste resili mom drugaru problem,koji nije bio jednostavan Smiley . Hvala unapred !
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ено тамо...
Odgovori