Koleno krcka zasto i sta da radim???

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
nosidam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2007 2:25 pm

Koleno krcka zasto i sta da radim???

Post od nosidam »

Volim da skijam i zimus sam na kopaoniku skijao i nezgodno pao i okrenulo mi se koleno i u tom trenutku mi je nesto krcnulo i mislio sam da sam plomio nogu ali nisam. Imao sam bol posle toga ali osecao sam da netreba da idem na neku intervenciju.

Sada hodam normalno ali koleno mi krcka pri savijanju i cuje se sta to moze bit???

Hvala na brzom odgovoru
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Verovatno je doslo do pucanja hrskavice, a mozda i ligamenata. Moguce je da sada imate slobodno zglobno telo u kolenu, ali se to moze videti samo na RTG snimku, a moda ni tako. Sve u svemu treba proveriti.
Sve najbolje.
nosidam
Novi član
Novi član

Sta su ligamenti a sta hrskavica?

Post od nosidam »

Sta su ligamenti a sta hrskavica i sta moze da mi se desi posto me boli to kada hodam i kada je promena vremena?
nosidam
Novi član
Novi član

Re: Sta su ligamenti a sta hrskavica?

Post od nosidam »

nosidam napisao:Sta su ligamenti a sta hrskavica i sta moze da mi se desi posto me boli to kada hodam i kada je promena vremena?

hoceli mi neko pomoci da bih razumeo...
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Uz rizik da me neko iskritikuje da sam suvise pojednostavio, ligamentum na latinskom znaci veza. To su trake sacinjene od vezivnog tkiva kojima je svrha da zglob odrzavaju stabilnim.

Hrskavica je tkivo koje pokriva zglobove i, posto je izuzetno glatka i podmazana zglobnom tecnoscu, omogucava pokrete u zglobu.
Odgovori