Imam probleme sa kolenima od svoje 15 godine, (sada imam 25) otoci i bol - do pre otprilike godinu dana bol i otok su se pojavljivali povremeno, i bili koliko toliko podnosljivi (samo ponekad sam pila flugalin, a cesto nosila steznike koji bi ublazili osecaj nelagodnosti usled otoka). Otoci vise ne splasnjavaju uopsete, ne secam se kada sam zadnji put videla svoje koleno kako zapravo izgleda (bez jastucica otoka), samo varira velicina.
na poslednjoj kontroli dr (spec.fizikalne med) se dvoumi izmedju reumatoid artritis "M17" ili su tegobe usled povrede tj. "artralgija anterior PF bill pp Isin". Analize krvi: SE 10, Le 9,2 RF 42,3 i Waaler rose 1:80, ASTO 152,8. Na rengenskom snimku prikazane pocetne degenerativne promene oba kolena, uz ocuvane zglobne prostore. Sada sam na terapiji dve nedelje (laser i struja), da bi otok i bol nestali, pa posle toga da vidi sta dalje. Zabranjena mi je bilo kakva aktivnost do daljnjeg, samo bazen dolazi u obzir, posle fizikalne terapije. Da napomenem, da imam normalnu kilazu (kolena mi nisu preopterecena usled viska kg).
Vidim da se za slicne slucajeve pominje kao opcija artroskopija - da li je to nesto sto bi meni pomoglo ? I uopste na osnovu opisanog, na sta vam ovi simptomi lice ? Da li treba da se obratim jos nekom dr, i kom specijalisti? Ne zelim vise da lunjam, i gubim vreme, zelela bi da resim ovo, da se ne mucim vise i da mogu da idem na vezbe & trcanje bar 3 x nedeljno, sto sad ne mogu.
Takodje me zanima da li izrazito snizen protein Ferritin moze da ima bilo kakve veze sa ovim slucajem ? I da li konstantan preteran umor moze da se dovede u vezu sa ovim tegobama u zglobovima?
hvala punoooo na bilo kakvoj pomoci