Imam 22 godine. Imam ravne tabane, (zanimljivo to sam tek skoro uvideo, iako nisam imao dok sam bio klinac), kifozu i u poslednje vreme (poslednjih 6-8 meseci) trnu mi poslednja dva prsta na levoj ruci. Obicno mi ruka trne dok spavam, pa se cesto budim nocu. Inace ruka mi je u sasvim normalnom polozaju na grudima dok spavam, znaci nista nenormalno. Jos jedna stvar je da studiram programiranje, pa mozete zamisliti koliko vremena provodim pored racunara dnevno. Poceo sam sa plivanjem 2-3 puta nedeljno, pre 3 meseca i radim nekoliko vezbi za kifozu. Jedina stvar koja me interesuje je za koliko procenata mogu ispraviti kicmu na ovaj nacin (plivanje i vezbe) i za koliko vremena i koje sve metode se koriste za ispravljanje kifoze (vezbe, operacija(koliko kosta) itd.)? I da li mogu i na koji nacin resiti problem sa ravnim tabanima?
Ocekujem da cete traziti od mene detaljnu dijagnozu, medjutim ja vam to sada ne mogu reci, osim da je procenat pogrbljenja kicma osrednji
Ovaj odgovor bi mnogim forumasima znacio! Inace nasao sam na netu neke vezbe za kifozu na sledecoj adresi:
http://www.sp47.webpark.pl/kifoza.htm
p.s. kliknite na karikaturu vezbe da bi videli fotografiju.
pozdrav svima!
kifoza, ravni tabani
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99