Kifoza kod odraslih

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Dragandragan1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 25, 2015 11:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Kifoza kod odraslih

Post od Dragandragan1 »

Pozdrav svima.

Imam kifozu i kompenzacionu lordozu manje-više od kada znam za sebe. Išao sam na vežbe od 10-13 godine ali, da li zbog moje nedovoljne posvećenosti, neadekvatnosti pripsianih programa ili oba, nisam uspeo da postignem ozbiljnije rezultate.

Pošto sam bio uveren da je posle prestanka rasta nemoguće uraditi bilo šta povodom ovog problema, već godinama se nisam bavio svojom kičmom - sada mi je 27, fizički sam solidno aktivan, nemam bolove ili ništa ali bih, naravno, voleo da imam pravu (odnosno, manje krivu) kičmu. Naglašavam da moja kifoza nije posturalna - ne mogu voljno da ispravim kičmu!

Večeras sam igrom slučaja naišao na članak koji tvrdi da se određenim vežbama zakrivljenost i kod odraslih može smanjiti. Da li je to istina?

Takođe me interesuje kome uopšte treba da se obratim za pokušaj rešavanja ove vrste problema. Ne znam da li bi mi odlazak kod lekara opšte prakse išta pomogao (tj rezultirao u uputu za specijalistu) pošto su moji razlozi odlaska trenutno estetski - nemam nikakvih poteškoća u funkcionisanju, a prilično sam siguran da mi se krivina ne povećava.

Da li se neka privatna klinika bavi ovim? Šta su mogućnosti i ima li ih uopšte?

Unapred hvala na odgovorima.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Kifoza kod odraslih

Post od terapeut »

Schroth terapeute imaš i kod nas izgooglaj :)

http://scoliosishaven.tumblr.com/post/3 ... th-schroth
kiroprakticar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 09, 2013 9:06 pm

Post od kiroprakticar »

Naravno da neces ispraviti kifozu schrot metodom jer je to najgluplja metoda lecenja kifoze u istoriji bazira se na dubokom disanju pilates lopti i nekih smesnih vezbi na parteru,kifozu mozes samo ispraviti ukoliko istegnes skracene misice u torakalnoj kicmi i korektivnom spravom za ispravljanje kicme i vezbama za jacanje se zadrzava novo nastalo stanje.nesto vise o adekvatnom lecenju kifoze mozete procitati ako ukucate kifoza na Google ili kifoza rs.imate slike pacijenata pre i posle terapije kako se kifoza pravilno ispravlja.

SKOLIOZA CENTAR KONJARNIK
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Kifoza se ne moze ispraviti u 27 godini istezanjem skracenih misica,narocito ako je covek lepo naglasio da ne moze da se ispravi,sto onima koji se i malo razumeju u kicmene deformitete ukazuje na scheuermann-a.
Najlepse vas umoljavam da ne lupetate vise po forumima jer ovo vec prelazi sve granice neznanja i hohstaplerstva.
kiroprakticar
Stalni član
Stalni  član

Post od kiroprakticar »

Samo da objasnim klosarki tzv. terapeutu,kifoza moze da se ispravi u svim godinama a narocito u 27 godini,ukoliko si ti glupa i ne znas da je ispravis ne znaci da niko ne zna!! Kako tebi objasniti ne skolovanoj da covek ne moze da se savije i ispravi bas zbog skracenih misica,izgleda da je to nemoguce..,ali ako umes da citas i nisi slepa kao sto izgledas.,mozes da vidis slike pre i posle terapije kifoze koje su ispravljene na sajtu kifoza rs.Kifoza se iskljucivo ispravlja korektivnom spravom za kifozu i vezbama istezanja.Gledaj malo slike i obrazuj se pre nego sto opet izneses neke decije teorije o lecenju.

Kifoza rs
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Fascinirana sam kolicinom tupavosti koju posedujete i sa koliko primitivizma pristupate resavanju ozbiljnih zdravstvenih problema.Etika je ocigledno kategorija koja je vama potpuno strana,a sprave koje koristite nisu funkcionisale ni u doba inkvizicije kada su i izmisljene.
kiroprakticar
Stalni član
Stalni  član

Post od kiroprakticar »

Ne vredi se sa budalom raspravljati,predpostavljam da imas toliku averziju prema spravama zato sto si ih i ti preterano konzumirala pa ti sada svaka smeta.Pricam o onim sto vibriraju!!!
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Potpuno ste u pravu sa budalom razgovora nema,pa u to ime ostajte mi zdravo u tom svom ogranicenom mozgicu.
kiroprakticar
Stalni član
Stalni  član

Post od kiroprakticar »

Ne znam zasto kad god izadjes iz dnevne bolnice dolazis ovde da moralises sa nekim tvojim amaterskim teorijama o lecenju kicme.Ostani malo duze tamo gde ti je mesto...mozda ce tamo imati razumevanja za tvoje trule price!!
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Vodite računa g Laziću o ponašanju,bar glumite da ste normalni jer budući pacijenti zalaze ovde pa vam ovaj vokabular može naneti poslovnu štetu :D
kiroprakticar
Stalni član
Stalni  član

Post od kiroprakticar »

Vidim da mi ne znas ni prezime a jos zalosnije je sto mi psihijatrijski bolesnik moralise o pacijentima,sto se tice vokabulara prvo obrati paznju na svoj ulicarko!!!
MileticDusan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 20, 2015 1:35 pm

Post od MileticDusan »

Meni je doktor na pregledu ustanovio da imam kifozu od 17 stepeni, posle dve nedelje ja sam vežbama uspeo da je smanjim na 11stepeni iako je on rekao da će za to biti potrebni meseci ( verovatno bi i bilo tako da sam radio vežbice koje mi je on preporučio).
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

A,na koji nacin ste posle dve nedelje ustanovili da je smanjena na 11 stepeni!?
MileticDusan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 20, 2015 1:35 pm

Post od MileticDusan »

Ne znam sručne izraze ali je koristio neki "instrument" koji prisloni uz leđa ..
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Stepen kifoze moze da se verifikuje jedino rendgenskim snimkom ,tako da su ta merenja koja su vam odradili krajnje nepouzdana i nemojte se mnogo uzdati u njih.Pozz
Odgovori