U srednjoj skoli sam trenirala karate, a na fakultetu 3-4 godine jezzersize (vrsta kondicionog treninga).Imam 27 godina. Pre tri godine, se jednog jutra javio bol u kolenu. Znaci nije bilo nikakve povrede, jednostavno nisam mogla da savijam koleno pri hodanju uz/niz stepenice. Vrlo brzo se javio bol i na drugom kolenu. Dosla sam do toga da nisam mogla da svijem nogu u kolenu vise od 90 stepeni. Dva puta sam isla na fiikalnu terapiju, sto je pomagalo u nekom kracem vremenskom periodu. Prestala sam da se bavim bilo kakvom fizickom aktivnoscu. Otprilike od tad, nisam u stanju da cucnem, kolena mi "krckaju" pri savijanju noge, i nije toliki problem u ostvarivanju amplitude pri savijanju noga, vec ukoliko tad postoji opterecenje ili neki pritisak na kolena.
Stvara se osecaj kao da koleno treba da "kvrcne" i da sve bude u redu, da se nastavi zapoceti pokret, ali kod mene dolazi samo do sve veceg zatezanja koje prelazi u jaki bol. Na spravi za jacanje kvadricepsa, nisam u stanju da podignem ni jednu plocicu (5kg) sa obe noge. Do pre godinu i po dana to sam mogla.
Reagujem na nagle promene vremena. I bolovi se javljaju sami od sebe, cak i kad se ne pomeram.
Bila bih vam zahvalna, da mi kazete koje bi nalaze mozda morala da uradim i koja dijagnoza bi mogla da bude, posto nemam zdravstveno osiguranje a cene se poprilicno razlikuju. Ime nekog dobrog doktora na Banjici ili VMA bi dobro doslo.
Kako poceti lecenje?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Treba da se javite reumatologu na pregled da bi se videlo da se ne radi o nekoj od reumatskih bolesti.
Posle ovog pregleda vam verovatno treba pregled ortopeda, cak i ako reumatolog zapocne lecenje jer moze da se desi da patite i zbog posledica sitnih povreda zadobijenih u vreme dok ste se intenzivno bavili sportom.
Posle ovog pregleda vam verovatno treba pregled ortopeda, cak i ako reumatolog zapocne lecenje jer moze da se desi da patite i zbog posledica sitnih povreda zadobijenih u vreme dok ste se intenzivno bavili sportom.
Pre dve i po godine zatekla sam se u drustvu jednog ortopeda. Posto naravno nije bila u pitanju ordinacija i zakazan pregled, povrsno je bacio pogled na moja kolena i pregledao me. Po njegovom misljenju moglo bi da bude Hondromalatio Pathelae Billateralis Dex Dolorosa, i savetovao mi da odem na fizikalnu terapiju i naravno da odem kod ortopeda u mom gradu.
Mozda ce moje pitanje glupo zvucati, ali... hocu li pogresiti ako prvo odem kod ortopeda tj. da li je bitno da me prvo pregleda reumatolog?
Mozda ce moje pitanje glupo zvucati, ali... hocu li pogresiti ako prvo odem kod ortopeda tj. da li je bitno da me prvo pregleda reumatolog?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt: