Pre cetiri godine sam pao na ledja, tacnije lumbalni deo (leva strana). Igrali smo basket i ja u jednom trenutku, kako bih zadrzao loptu na terenu u skoku se okrenem i padnem na takorec, ivicu trotoara. Dakle pad je bio tup. Posle toga su se cesto javljali strasno jaki bolovi u tom predelu, cak se desavalo da sam ostajao ukocen u krevetu. Tada nije bilo pravila kada ce se bol javiti, samo od jednom pocne da boli.. Ali s' godinama sve redje su se javljali bolovi, a u zadnjih godinu, dve dana se javljaju jedino kada se malo vise opteretim na treningu (trenirao sam fudbal). Ali posledice su tu, ocigledne (bukvalno).. desno rame mi je malo nize od levog, desna strana trbusnjaka je takodje niza od leve i pomalo nepravilna.
Oko 3 nedelje vec idem u teretanu i rekao sam treneru da zelim da dolazim da bih to koretkovao, ne da bih se "budzio", ali mi se njegov pristup ne svijda. Iskreno, sumnjam u njegov rad, a i deluje mi veoma neozbiljno. Inace imam 16 godina, 181cm visok, 61kg tezak, ako je i ovo bitno.
Da li bi mi neko mogao pomoci, da li neko zna koje vezbe bih trebao raditi u teretani ili pak, ako neko zna neko bolje reshenje od teretane?!
Hvala unapred, pozdrav!
Kako ovo da ispravim?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 13, 2008 10:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kako ovo da ispravim?
jbg... :S
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Bolje reshenje od teretane su kontrolisane i ciljane vezbe ili aktivna kineziterapija u vidu korektivnih vezbi.
A ne bi bilo loshe da uradish i snimak lumbalnog dela, ili si ga radio tada kada si se povredio. Nije trebalo da tu povredu odlezish sam ko dkuce vec da se obrtish lekarima. Mozda si povredio neke koshtane elemente a sad rastom i razvijanejm mishica stvarash sebi bol i nelagodnost i ogranichenje pokreta.
Odkud znash da su ti ramena ni trbushni zid u neravnotezi? Sam si posmatrao ili je to rekao fizioterapeut!?
Savetujem da s eobratish fizijatru zbog loshe posture i da uradish pregled kod terapeuta i posle da radish vezbe koje cesh dobiti.
A ne bi bilo loshe da uradish i snimak lumbalnog dela, ili si ga radio tada kada si se povredio. Nije trebalo da tu povredu odlezish sam ko dkuce vec da se obrtish lekarima. Mozda si povredio neke koshtane elemente a sad rastom i razvijanejm mishica stvarash sebi bol i nelagodnost i ogranichenje pokreta.
Odkud znash da su ti ramena ni trbushni zid u neravnotezi? Sam si posmatrao ili je to rekao fizioterapeut!?
Savetujem da s eobratish fizijatru zbog loshe posture i da uradish pregled kod terapeuta i posle da radish vezbe koje cesh dobiti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
Snimao sam se mislim 2 puta gde se vidi posledica tog tupog pada, ne umem ja to sada objasniti. Ali doktor (ortoped) je uocio to i rekao da sam povredio neku hrskavicu valjda koja se ne regenirse ili tako nesto (mozda gresim) i da sada to moraju misici nadoknaditi.
Bio sam i u Nisu na pregled, gde je sve to obavljeno malo detaljnije i predlozili su mi snimanje na magnetnoj rezonanci, ali nije bilo sanse da stignem to toga.
Sto se tice ramena i trbusnjaka, da, fizioterapeut je to uocio, a kasnije i ja. Nisam se lecio ja kuci, bio ja kod lekara, i snimao se i dobijao lekove, ali uvek mi kazu nesh drugacije.. S pocetka sam dobijao lekove uglavnom za opustanje misica (tipa tetrazepam-myolastan) sto bi me samo uspavalo.
Zadnji pregled sam imao pre oko mesec dana u medicini sporta, ali ja iskreno ne verujem tim ljudima, s razlogom. Profesor fizickog mi je predlozio da odem do Gamzigradske banje na pregled kod nekih doktora. Da uradim to mozda? Inace ja sam iz Zajecara.
pozdrav
Bio sam i u Nisu na pregled, gde je sve to obavljeno malo detaljnije i predlozili su mi snimanje na magnetnoj rezonanci, ali nije bilo sanse da stignem to toga.
Sto se tice ramena i trbusnjaka, da, fizioterapeut je to uocio, a kasnije i ja. Nisam se lecio ja kuci, bio ja kod lekara, i snimao se i dobijao lekove, ali uvek mi kazu nesh drugacije.. S pocetka sam dobijao lekove uglavnom za opustanje misica (tipa tetrazepam-myolastan) sto bi me samo uspavalo.

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Povredio si najverovatnije disk izmedju prshljenova.
Otidji u banju i zahtevaj da ti se uradi kompletan mishicni test i da ti se prepishe kineziterapija, vezbe kako bi korigovao posturu tj drzanje tela. Razlika u visini ramena najcheshce je posledica losheg drzanja, slabosti mishica a ne nekih ozbiljnijih dijagnoza, a slabosti mishica se reshavaju vezbanjem, ali naravno ciljanim i pravilnim vezbanjem a ne samoinicijativno.
A na magnetnu mozesh zakazati sigurno u klinichkom centru Nis, stave te na listu chekanja, zakazu za par meseci ali ipak zakazu i uradi to, kad tad je dobro to da uradish.
Otidji u banju i zahtevaj da ti se uradi kompletan mishicni test i da ti se prepishe kineziterapija, vezbe kako bi korigovao posturu tj drzanje tela. Razlika u visini ramena najcheshce je posledica losheg drzanja, slabosti mishica a ne nekih ozbiljnijih dijagnoza, a slabosti mishica se reshavaju vezbanjem, ali naravno ciljanim i pravilnim vezbanjem a ne samoinicijativno.
A na magnetnu mozesh zakazati sigurno u klinichkom centru Nis, stave te na listu chekanja, zakazu za par meseci ali ipak zakazu i uradi to, kad tad je dobro to da uradish.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
Znam ja da nije nista strasno, ali postane stvarno teret kada traje 4 godine, a nema odgovarajucih ljudi koji bi ti rekli adekvatno resenje. Ja to jesam hteo, da vezbam, ali niko da mi kaze tacno sta, svako kaze drugacije. :S Hvala ti puno!
Otic cu u banju i uraditi sta si mi rekla. Hvala jos jednom! pozdrav