Jedna noga duza!!!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
markomarkomarko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 11:36 pm

Jedna noga duza!!!

Post od markomarkomarko »

Tek u pubertetu,na sistematskom pregledu,doktor mi je rekao da imam jednu nogu nesto duzu od druge...sad sam i ja postao svestan te nejednakosti,i to mi smeta.Dok se gledam u ogledalu odmah primetim nejednake kukove kao posledica duzine nogu.U pitanju je butna kost,jedna je nesto duza od druge dok je kost ispod kolena ista kao i na dr nozi.Zbog cega se to javlja,i naravno najvaznije,moze li se uciniti nesto povodom toga?Zahvat,operacija,vezbe???
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: Jedna noga duza!!!

Post od dr ivica »

Razlika postoji skoro kod svih, ali do oko pola incha nije strasna. Neka Vama to lepo ortoped izmeri, meri se lako, da sad ne objasnjavam, nije lako bez latinskog (distanca: spina iliaca anterior superior - unutrasnji maleous, u lezecem polozaju u supinaciji...)a nejednakost moze ponekad da bude prividna, usled skolioze lumbalne kicme, misicnih oboljenja/kontraktura, spustenog jednog svoda tabana i sl...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
markomarkomarko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 11:36 pm

Post od markomarkomarko »

Ok,otici cu da mi to izmere,mada je sigurno vise od pola incha...nego me zanima da li postoji mogucnost nekog zahvata(na butnoj kosti,ili gde vec) da se ujednace,bar pribliznije nego sada???
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Postoje takve operacije, ali, koliko ja znam, rade se samo kad je problem jako izrazen i kad pravi i druge probleme. O tome ce odluciti ortopedi. Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
fizioterapeut_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2010 8:39 pm

Post od fizioterapeut_bg »

cudno da niste bili da vam izmere duzinu nogu a smatrate da imate jednu butnu kost duzu u odnosu na drugu i spremni ste na operaciju da vam amputiraju nogu,mislim da ste jako ne obavesteni i da se vasim problemom ne bavi ortoped ili lekar opste prakse nego dobar kiropraktor jer je kod vas u pitanju skolioza-kriva kicma koja vam zbog deformacije daje utisak krace noge.kad ispravite kicmu noge ce vam biti jednake.vas slucaj iskljucivo resava samo alternativni lekar...ako vam je od pomoci nacicete nesto o tome na * REKLAMA * ili skolioza u google
fizioterapeut_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2010 8:39 pm

Post od fizioterapeut_bg »

jos jedan koristan savet imate u google pod *UKLONJENO* jako dobrog kiropraktora iz beograda koji je uspesno bavi vasim problemom
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

:roll:
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Post od jelenaa1985 »

Meni je noga posle povrede ostala kraca 1-1,5cm i nit se primecuje niti meni smeta...malo prilagodis hod tome i to je to...a inace postoje danas razne metode za produzenje butne kosti (Ilizarov aparat, interlocking kinceri, itd), ali se radi samo ako je skracenje vece od 2cm i ako pravi neke druge komplikacije, i naravno ako vam je zavrsen rast.
TKM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 15, 2010 7:53 pm

Post od TKM »

markomarkomarko napisao:Ok,otici cu da mi to izmere,mada je sigurno vise od pola incha...nego me zanima da li postoji mogucnost nekog zahvata(na butnoj kosti,ili gde vec) da se ujednace,bar pribliznije nego sada???

Poštovani,

što se tiče nejednakosti dužine nogu najčešće ima uzrok u pomerenosti karlice (retko kad u dužini femura, osim ako nije patološki ili urođeno). Problem je uglavnom u sakroilijačnom zglobu, tj. u pomerenosti ilijuma koji se odražava u dužini nogu. Pored rentgena, postoje i manuelni testovi koji sa sigurnošću mogu utvrditi da li je tu problem, s tim da se u obzir moraju uzeti i mišići i fascija. Postoji zahvat koji to uspešno rešava a rezultat može biti trenutan ili je potrebno više terapija u zavisnosti od trenutnog stanja osobe koja se tretira.

Pozdrav,

TKM
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

Da bi se bilo kakav problem resio,treba ga prvenstveno pravilno predstaviti sto ovde nije slucaj pa se sada razvlaci ako je ovo onda uradi to i sl.Kod lekara na jedan dobar i sveobuhvatni pregled ispitivanja polozaja,stava,duzine nogu,stanja i polozaja kicme pa tek kad se to uradi i mozda ako se ima volja da se ovde to kaze(sta je dr rekao i napisao ili vise doktora),mozemo da pricamo i savetujemo
Odgovori