Jak bol u nogama

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Lolita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 11:46 pm

Jak bol u nogama

Post od Lolita »

Ranije sam povremeno osecala bol u nogama, sada je to gotovo svakog dana, tako da stalno pijem Rapten k, ili Brufen. Istovremeno me jako bole ledja u donjem delu, donji stomak, kao i prepone, ali najvise me bole noge, narocito kolena. Ne znam da li to moze da ima veze sa koksakijem, posto sam imala i virus, a i posledice u vidu miokarditisa.
Kome da se obratim, reumatologu mozda?
Unapred hvala
Lidija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 10:15 pm

Post od Lidija »

Svakako se javite reumatologu.
fizio/osteo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od fizio/osteo »

postoji ogroman broj mogucih uzroka tvojim problemima. obrati se reumatologu ili nekom srodnom specijalisti, pa nam se javi sa malo vise i malo preciznijim informacijama.
lekove te vrste nemoj da uzimas bez nadzora lekara.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
nofrks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 24, 2004 3:15 pm

Post od nofrks »

lekove te vrste ne bi trebalo uopshte da uzimash,jer svaki bol ima svoj lek.

Obrati se reumatologu naravno,i obavezno uradi krvnu sliku i urin.

Moguce je da ti bolovi nemaju veze sa Osteologijom,vec da su sasvim druge prirode.
:)
djolek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 9:16 pm

Post od djolek »

Pitanje za Fizio/osteo!
Imam slicnih problema kao Lolita, samo kod mene su pocela da se spustaju stopala pre 4 godine i odatle su krenuli bolovi. U pocetku su bili povremeni i veoma blagi, ali su se vremenom povecavali i postajali sve cesci i jaci. Isla sam od tad tri puta kod ortopeda i dobijala uvek isti odgovor,spustena stopala-nema viska kg., fizicka aktivnost i ortopetski ulosci.(iskreno u ove nase lekare sam maksimalno razocarana pa nemam volje ni da odem). Medjutim, na moju veliku nesrecu za tri godine sam dobila 12 kg. a oduvek sam bila jako mrsava i nije bilo nikakve sanse da se ugojim. Svaki dobijeni kg. sam "osetila". Od tada ne samo da me bole stopala vec i listovi, kolena, podkolenice evo sad pocinju i kukovi. Nemam ceste bolove, ali kad ih imam traju po 3,4,5 dana kako kad, i to dan i noc, sto je verujte veoma nepodnosljivo i jako me cini nervoznom. Sto se tice bola manifestuje se jakim pulsiranjem, i imam utisak da u tim bolnim podrucjima imam "temperaturu". U poslednje vreme primecujem da osecam napetost u kolenima kad se penjem uz stepenice pa cak i kad vozim bicikl, i brzo se zamaram, sto ranije uopste nije bio slucaj. Ponekad osecam bol i u sakama i laktovima. Inace imam 30 godina i mislim da sam mlada za tako jake i ucestale bolove, pa bih vas molila da mi kazete kom doktoru je najbolje da se obratim:reumatologu,ortopedu ili nekom trecem i da li treba da trazim snimanje stopala i kolena ili bilo sta drugo samo da se resim ovih problema jer bolovi postaju nepodnosljivi. Jos nesto, da li je uopste moguce da to sve potice od stopala...kontaktirala sam dosta ljudi sa takvim problemom, ali niko nema bas takve tegobe. Nisam rekla, a sto je mozda bitno, da mi se prilikom spustanja stopala i kicma iskrivila (jedno rame mi je malo spustenije od drugog), ali na svu srecu nemam problema "za sad "sa kicmom.
HELP MEEEEE... :cry:
Odgovori