MR izveštaj

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Mateja_C
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 2:33 pm

MR izveštaj

Post od Mateja_C »

Pozdrav,
Problemi sa vratom, glavobolje i utrnulost leve ruke su inicirale preglede: color dopler, rentgen, MR vratne kičme.
Naravno, ja to ništa ne razumem: "morfologija hemangioma", "protruzija", "duralne vreće", "suženje levog foramena".
Ako je neko voljan da pročita nalaz i da mi laičko objašnjenje šta je napisano i još bolje šta da radim dok ne dođem na red kod neurologa koji me je poslao na ova ispitivanja. Voleo bih da se naspavam ali brufeni i diklofenaci više ne pomažu...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ne bih da se nudim, objasnice Vam nalaz vec Vasi lekari, ali mi nije jasno zasto trite bol ako postoje imnogo jaci "pain killers" od onih koje ste pomenuli?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Mateja_C
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 2:33 pm

Post od Mateja_C »

dr ivica napisao:Ne bih da se nudim, objasnice Vam nalaz vec Vasi lekari, ali mi nije jasno zasto trite bol ako postoje imnogo jaci "pain killers" od onih koje ste pomenuli?
Pa obično su dva brufena odjednom ili diklofenak duo (valjda se tako zove) pomagali... Ne znam šta bih još mogao da kupim bez recepta?
Nažalost doktor nije dostupan sledećih par dana a meni ovo traje nedelju dana.
Naravno, ne želim nikoga da forsiram niti mogu, da "pročita nalaz" mada bi mi dobro došlo ako ništa drugo da ne lutam i ne napravim možda veću štetu sa lekovima, masažom ili oblogama...
Hvala na odgovoru!
Odgovori