Pozdrav svima
problem je sledeci,11 godina sam aktivno trenirao karate,i vremenom (period od oko 5 god) sam primecivao kako sve teze disem u stojecem polozaju, uz osecaj da su mi se pluca priljubila za kicmu, dok nisam u ogledalu poceo da primecujem cudnu stvar. Iliacne kosti nisu srazmerne,jedna je niza od druge,i nagnuta unapred,znaci uopste ne mogu kicmu da ispravim u lumbalnom delu, u isto vreme cela karlica izgleda kao da je zarotirana u tu stranu...svuda sam isao i zalio se na disanje,ortopedi u novom sadu i na banjici u bgd-u su me vratili kuci sa nekim glupim vezbama za disanje, ali ja sasvim normalno disem u svim polozajima sem u stojecem, ometa me u svim aspektima zivota,ne mogu normalno da hodam, da treniram,studiram....cim ustanem ponestaje mi vazduha i mogu 5-10 min da izdrzim dok bas ne pocne da me gusi,cim sednem ili se povijem daleko unapred prodisem
ortopedi kod kojih sam bio su cak rekli kako je jedna noga kraca ,pa onda nije,pa ni sami nisu znali,al kako da im ja objasnim da se to cela jedna strana popela gore (ili spustila) kad nece ni da poslusaju od sujete cega li
ne znam kako bi te iliacne kosti mogle da se izjednace bez operacije,koliko je to uopste podesivo kad je ovako kruto!
jedino je jedan fizioterapeut sve potvrdio sto sam ja rekao i poslao me na banjicu,posto to nije njegova specijalnost da odredjuje dijagnozu ali ni on ne zna kako bi resio problem i da li uopste moze operacijom da se resi
na internetu uopste ne postoje slicni slucajevi,bar da se informisem, naucim nesto o tomme ili nesto slicno
SVAKI SAVET ILI PREPORUKA SU DOBRODOSLI !!!! mucim se s ovim vec jako dugo ne znam sta vise da radim nije bitno koliko se placa skupicu pare ,imam osecaj da onome ko bi uspeo ovo da resi bio duzan do kraja zivota
Izdeformisana karlica -Pomoc HITNO!
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Izdeformisana karlica -Pomoc HITNO!
Ako je karlica izdeformisana onda je i kicma,sto znaci da je rec o skoliozi u nekom obimu.Skoliozu mozete resiti Schroth metodom u kojoj je razvijeno i tzv rotaciono disanje.Pa eto ako nista drugo probajte na ovaj nacin.Pozdrav