Isijas ili?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Iva iva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2014 5:50 pm

Isijas ili?

Post od Iva iva »

Moji problemi sa kicmom i misicima su poceli sa napadima panike kojih sam se resila. Od stalne napetosti imam spazam misica po celim ledjima. Od skoro imam bol u trticnom delu koji se siri ka jednoj nozi, deo iza kolena, zglob noge i peta. Kod dela iza kolena je vise osecaj kao upale misica nego sama bol.A noge naizmenicno bole, nikad obe u isto vreme.
Isla sam pre dva meseca kod fizijatra na pregled i ovo pise:
Pacijetkinja gracilne konstiticuje, prisutna lumbalna hiperlordoza, osetljivost spinoznih nastavaka Th 3,7, 8 L5 S1, denivelacija ramenih lukova, spazam trapeza, levostano motilitt (ne znam sta ovo znaci) C segmenta, uvucena karlica zarotirana torks u shiftu. Napisala sam kako ovde pise, ne znam da li je greska neka u kucanju fizijatra.
Gledala sam po netu koji su simptomi isijasa, onaj Lazarevicev pokret sam uradila, nekad se javi bol u trticnom delu kad ga uradim ali ne uvek.

Ako moze neko da mi objasni sta znaci ova osetljivost tih spinoznih nastavaka?
Imam 26 god, 47 kg na 163cm visine, dakle nisam gojazna.
Ukocila sam se pre neki dan u trticnom delu, majka je morala da me izuje, dva dana me je bolelo i bol je prosao mazanjem diklofenaka i kad sam popila rivotril od 0.5mg za opustanje misica.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Isijas ili?

Post od aaaca »

Ниси гојазна него си много мршава. Због мањка мишића нема шта да држи кичму. Плус нервоза ти се манифестује грчом леђних мишића.

Моја препорука је масажа, топле купке и истезање Истекијем.
Iva iva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2014 5:50 pm

Post od Iva iva »

Nisam mnogo mrsava jer moja kilaza i kad sam bila malo punija nije prelazila 50 kg. Sitne sam gradje i 1kg se na meni mnogo primecuje.
Sta je istezanje Istekijem?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Прочитај на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље, Кичма
Odgovori