iscasenje ramena
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
iscasenje ramena
Ljudi ovako imam 19 godina i pre skoro godinu dana iscasio sam rame desno na kosarci,koje mi je posle bio imobilizovano jedno mesec dana,onako zavojem pricvrsceno sa rukom uz telo, i posle toga sam jedno mesec dana isao na terapije elektro i fizikalne vezbe,a posle jos mesec dana na samo fizikalne vezbe....E sad bih ponovo krenuo rekreativno po malo da igram basket i zanima me jel se sad jos skloniji povredama i da li postoje vece sanse da mi ponovo ispadne.....jer od tada samo sam vebao rame nisam imao nikakve druge velike aktivnosti gde mi moglo da mi ispadne pa se sad zaista brinem a bas bih voleo da ponovo bar po maloigram kosarku,pa me zanima necije strucno misljenje,HVALA NA ODGOvoRU UNAPRED............
Poslednja izmena od dushan.90 u Uto Dec 08, 2009 6:59 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: iscasenje ramena
ovako preko neta je teshko reci bilo shta konkretno!
zglob mora da se pogleda, izmeri snaga mishica koji ga obezbedjuju, obim pokreta, elastichnost...
a zashto ste pravili toliku pauzu? godinu dana?
posle imobilizacije od mesec dana i tri meseca oporavka mogli ste da pochnete da trenirate, dozirano, ili bar da radite izolovane vezbe kako bi ojachali mishice ramena..
zglob mora da se pogleda, izmeri snaga mishica koji ga obezbedjuju, obim pokreta, elastichnost...
a zashto ste pravili toliku pauzu? godinu dana?
posle imobilizacije od mesec dana i tri meseca oporavka mogli ste da pochnete da trenirate, dozirano, ili bar da radite izolovane vezbe kako bi ojachali mishice ramena..
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ne ja sam kosarku prestao da igram pre 2 godine i za to vreme nisam imao nio jednu takvu povredu.....a rame sam povredio na rekreativnoj kosarci i ne znam ni sto sam prestao nije ne meni jasno,jos da dodam posle ta 3.4 meseca od povrede isao sam i dodatno jos 2 meseca u teretanu gde sam se najvise bazirao na ramenu da ga jos malo ojacam,i sta misliste kolke su sanse da se ponovo povredim ,jer sam sam student i povrede mi nikako ne bi dobro dosle a ide i ispitni rok....a kako se to proverava rame(snaga,elasticnost......)?
- tamaraft
- Stalni član
Obratite se fizijatru, ili nekom fizioterapeutu, chisto da vam kaze u kakvom je stanju zglob.
I da vam kaze koje pokrete da izbegavate...posebno ako se ne bavite profesionalno kosarkom, i vec ste imali povredu...
I da vam kaze koje pokrete da izbegavate...posebno ako se ne bavite profesionalno kosarkom, i vec ste imali povredu...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
E ljudi evo sta mi se deslio.....igrao sam basket pre neki dan i opet mi ispalo rame
(( jbg i nazalost,ne znam kolko je to dobro,morao sam sam da ga vratim(to se u stvari slucajno deslio) ,nije ispalo kao prvi put,mls nije se videlo tolko kost i cim sa poceo da dizem ruku pored tel ono se vrwtilo,i sutradan me bolelo sta mi predlazete jer da idem kod doktora sad me ne boli,ali se jako PLASIM....dal da radim neke vezbe da ga ojacam...hvala unapred

- tamaraft
- Stalni član
Vidim ja da ono shto se pishe ovde niko ne chita ozbiljno!
Tako da poslednji put na ovoj temi dajem savet:
Obrati se fizijatru, posle pregleda bicesh poslat terapeutima, jedino shto treba da radish je ojachavanje mishica ramenog zgloba i da izbegavash pokrete koji ce da uzrokuju ponovnu povredu.
Ako ovako nastavish sa 30 godina necesh moci da podignesh ruke iznad glave!
Tako da poslednji put na ovoj temi dajem savet:
Obrati se fizijatru, posle pregleda bicesh poslat terapeutima, jedino shto treba da radish je ojachavanje mishica ramenog zgloba i da izbegavash pokrete koji ce da uzrokuju ponovnu povredu.
Ako ovako nastavish sa 30 godina necesh moci da podignesh ruke iznad glave!