iscasenje levog lakta sa prelomom glavice radijusa!
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
iscasenje levog lakta sa prelomom glavice radijusa!
Veliki pozdarv za sve pre izvesnog vremena tacnije 19 avgusta pao sam sa bicikla i zadobio ove povrede zanima me kolko traje oporavak od ove povrede i da li cu moci da se opet vratim sportskim aktivnostima! Unapred zahvalan
Re: iscasenje levog lakta sa prelomom glavice radijusa!
Sve zavisi kako ce kost da sraste i koliko ce biti ogranicenje pokreta u laktu.Rehabilitacija moze da traje 4,6 ili 12 meseci.U svakom slucaju nadamo se najboljem.Pozdrav
Hvala puno! Prosle nedelje sam skinuo longetu koju sam nosio oko 19 dana i krenuo sam odma sa fzikalnom terapijom nisam nista prepustio slucaju prvih nedelju dana sam isao na magnete sada tacnije od ponedeljka verovatno krecem i sa strujama ali svakako kuci sam krenuo da sam razgibavam lakat i napredujem svaki dan iz dana u dan
Cak sta vise nabavio sam bure u koje stavim ruku i kolko mogu razdrmavam! Gledajuci stanje moje ruke od nedelje pa do sada razlika je neuporediva! pokreti su svakako ograniceni ali merujuci ovako fali mi skroz da ispruzim ruku oko 20 stepeni a prilikom savijanja malo je problem takodje supinacija i propinacija ali svakako necu da
se predam jer ocu da vratim zdravlje moje ruke i naravno da se vratim sportu! Ukoliko ima nekog ko je imao slicnu povredu da me posavetuju ili strucno lice sta dalje bi mogao da radim u cilju razgibavanja lakta bio bi mu puno zahvalan! Unapred zahvalan DArko

se predam jer ocu da vratim zdravlje moje ruke i naravno da se vratim sportu! Ukoliko ima nekog ko je imao slicnu povredu da me posavetuju ili strucno lice sta dalje bi mogao da radim u cilju razgibavanja lakta bio bi mu puno zahvalan! Unapred zahvalan DArko
Da li su vam fizioterapeuti dali vezbe ili radite na svoju ruku.Nadam se da je voda u buretu hladna
jer topla voda moze da uzrokuje Sudek-a!
Dodatak vezbama treba da budu mobilizacije ali to mora da radi fizioterapeut ne mozete sami.Pozdrav

Dodatak vezbama treba da budu mobilizacije ali to mora da radi fizioterapeut ne mozete sami.Pozdrav
Nisu mi dali nego sam radim lagano do granice bola naravno da ne preteram
radim u mlakoj vodi ladno mi ne prija jer mi je moj lekar opste prakse objasnio da se u toploj vodi bolje razdrmava zglob zbog efekta koji topla voda ima! Objasnite mi molim vas sta je to sudok-a ne razumem jos uvek fizioterapeut nije krenuo sa vezbama istezanja nadam se da ce od ove nedelje da krene prosle nedelje sam samo isao na magnet pola sata na 16Hz i jacine mislim 5mT.I jos da dodam imam blagi otok oko zgloba koji se dosta povukao od prosle nedelje jedino sto sam uzeo od krema je hepatrombin jer sam cuo da je dobar za otoke.Puno pozdrava

Pozdravite lekara opste prakse i recite mu da vi cak ne smete ni da se tusirate mlakom vodom u predelu preloma.To je apsolutno kontraindikovano!!!
To podrucje mora da se tretira ledom dva do tri puta dnevno ,nikakve mlake i tople procedure nisu dozvoljene.Primarno je da skinete otok jer sve sto se pod otokom radi je besmisleno.Otok se skida samo hladnim procedurama.Zaledite u casi od jogurta vodu i u sredini case ostavite kasiku ili olovku da kad se zaledi dobijete nesto poput sladoleda.Mesto preloma tj otoka mažite 3x dnevno ovim sladoledom u trajanju 3-5 minuta.zatim to mesto dobro obrisite i uvijte u vuneni sal ili debeo frotir 20 min.
Sudekova atrofija je relativno česta a javlja se nakon traumatskih povreda, npr nakon preloma, iščašenja zglobova ili operativnih zahvata koji ih slede., duge imobilizacije ili promrzlina. Smatra se da nastaju zbog disfunkcije simpatičkog nervnog sistema koji je ukljućen u regulaciju snabdevanja krvi u zahvaćenom delu. Najčešće se ne dijagnostkuje dok se ne razviju početni simptomi,a s obzirom da je u osnovi cirkulatorni poremećaj toplotne procedure su kontraindikovane u lečenju traumatskih stanja u ranoj fazi rehabilitacije.Pozdrav
Molim vas ako nije problem da mi kazete gde se lečite.
To podrucje mora da se tretira ledom dva do tri puta dnevno ,nikakve mlake i tople procedure nisu dozvoljene.Primarno je da skinete otok jer sve sto se pod otokom radi je besmisleno.Otok se skida samo hladnim procedurama.Zaledite u casi od jogurta vodu i u sredini case ostavite kasiku ili olovku da kad se zaledi dobijete nesto poput sladoleda.Mesto preloma tj otoka mažite 3x dnevno ovim sladoledom u trajanju 3-5 minuta.zatim to mesto dobro obrisite i uvijte u vuneni sal ili debeo frotir 20 min.
Sudekova atrofija je relativno česta a javlja se nakon traumatskih povreda, npr nakon preloma, iščašenja zglobova ili operativnih zahvata koji ih slede., duge imobilizacije ili promrzlina. Smatra se da nastaju zbog disfunkcije simpatičkog nervnog sistema koji je ukljućen u regulaciju snabdevanja krvi u zahvaćenom delu. Najčešće se ne dijagnostkuje dok se ne razviju početni simptomi,a s obzirom da je u osnovi cirkulatorni poremećaj toplotne procedure su kontraindikovane u lečenju traumatskih stanja u ranoj fazi rehabilitacije.Pozdrav
Molim vas ako nije problem da mi kazete gde se lečite.
Hvala puno na odgovoru lecim se u domu zdravlja na novom beogradu
Danas sam krenuo sa strujama i magnetima i poceli su da me istezu majko moja sto boli
samo sto mi oci nisu iskocile! jos malo ima otoka oko preloma i blizu casice lakta i proteze se uz podlakticu malo dole ali nista strasno! poslasuca vas savet sa ledom mada iskreno meni je otok sam spao od sebe malo sam mazao hepatrombin ali iz dana u dan otok je sve vise padao! javljacu redovno kako napredujem! Veliki pozdrav Darko

Imam jos jedno pitanje jeli normalno da posle vezbi i istezanja ruke ima bolova!
ne.....mozda da se osecate malo ugnjavljeno 15-ak minuta,ali bolovi nikako....
http://www.youtube.com/watch?v=8Yt48Y0U ... re=related
i ako je zdrav lakat u pitanju tretman izgleda otprilike ovako,a kad su kontrakture u pitanju polozaj je ovaj
http://www.youtube.com/watch?v=_0nhfUDiCVA
pa eto,ovo su mobilizacije po Mulligan-u i sve se rade u bezbolnom obimu pokreta.Pozdrav
http://www.youtube.com/watch?v=8Yt48Y0U ... re=related
i ako je zdrav lakat u pitanju tretman izgleda otprilike ovako,a kad su kontrakture u pitanju polozaj je ovaj
http://www.youtube.com/watch?v=_0nhfUDiCVA
pa eto,ovo su mobilizacije po Mulligan-u i sve se rade u bezbolnom obimu pokreta.Pozdrav
kako da vam objasnim bolove nemam dok mirujem cim pokrenem ruku bol jaki se proteze duz podlaktice i oko zgloba lakta moda su malo preterali sa istezanjima jel je fizioterapeut pokusao da dobije puno ispruzanje ruke na krevetu pre toga nisam imao nikakve bolove od ponedeljka imam bolove cim pokusam da napravim neki pokret!
ovi snimci odlicno izgledaju
interesuje me jos da gde vi radite i da li se moze doci kod vas na terapije! Unapred zahvalan darko
ovi snimci odlicno izgledaju

oporavak traje fino svakim danom sams ve bolje i bolje jedino sada se javlja kada radim fleksiju i ekstenziju oseca se pucketanje odnosno preskakanje u laktu sa spoljasne strane ne boli ali uzasno iritira sta bi to moglo da bude! Puno pozdrava
Zdravo Darko. Evo proslo je nekoliko meseci od tvog poslednjeg javljanja pa me interesuje tvoj napredak, da li si uspeo da u potpunosti povratis pokrete lakta?
Interesuje me posto sam imao nezgodu i skoro istu povredu kao tvoju koja se dogodila 6.decembra. Naime isao sam na posao ujutro i u jednoj blagoj krivini nisam primetio poledicu... proklizao mi prednji tocak na biciklu i pao sam. Docekao sam se sa ispruzenom levom rukom i nazalost zadobio frakturu glavice radijusa bez dislokacije. Na RTG snimku se vidi pukotina nesto ispod glavice radijusa, skoro do sredine kosti po poprecnom preseku. Ruka mi je bila fiksirana 3 nedelje (1 nedelja longeta, 2 nedelje gips).
Krenuo sam sa fizikalnom terapijom i moram reci da je prilicno bolna. Odradio sam zasad 8 dana... Fizioterapeut mi daje tretmane laserom, posle toga maze sa ledom i onda mi isteze tetive. Kao sto si rekao oci ce da mi ispadnu od bolova, najproblematicnija je fleksija odnosno istezanje tetive koja ide od tricepsa. Za ekstenziju lakta mi nedostaje jos 20-30 stepeni, kako kad.
Pronaciju mogu sam da uradim skoro do kraja bez asistencije, a za potpunu supinaciju treba jos nekih 10 stepeni.
Kod kuce takodje trljam sa ledom i mazem sa Fastum gelom, vezbam, trpim bolove i nadam se brzom oporavku.
Interesuje me posto sam imao nezgodu i skoro istu povredu kao tvoju koja se dogodila 6.decembra. Naime isao sam na posao ujutro i u jednoj blagoj krivini nisam primetio poledicu... proklizao mi prednji tocak na biciklu i pao sam. Docekao sam se sa ispruzenom levom rukom i nazalost zadobio frakturu glavice radijusa bez dislokacije. Na RTG snimku se vidi pukotina nesto ispod glavice radijusa, skoro do sredine kosti po poprecnom preseku. Ruka mi je bila fiksirana 3 nedelje (1 nedelja longeta, 2 nedelje gips).
Krenuo sam sa fizikalnom terapijom i moram reci da je prilicno bolna. Odradio sam zasad 8 dana... Fizioterapeut mi daje tretmane laserom, posle toga maze sa ledom i onda mi isteze tetive. Kao sto si rekao oci ce da mi ispadnu od bolova, najproblematicnija je fleksija odnosno istezanje tetive koja ide od tricepsa. Za ekstenziju lakta mi nedostaje jos 20-30 stepeni, kako kad.

Kod kuce takodje trljam sa ledom i mazem sa Fastum gelom, vezbam, trpim bolove i nadam se brzom oporavku.

Puno pozdrava! Nisam uspeo da vratim sve pokrete u laktu jel izgleda da je prelom bio ozbiljniji nego sto se videlo na rtg glavica radijusa mi je pukla u vise delica koji se ne mogu hiruski namestiti tj zasafiti. Za sada pronacija i supinacija su dosta dobre skoro 90% fleksija je najgora do 100 stepeni a exstenzija do 160 jos jedna boljka je pojava osifikata koje ne znam kako da uklonim
sto se tice tvoje povrede ne sekiraj se vratices se brzo ne mozda kao ranije ali sigurno preko 95% za 6 meseci ocekuj potpuni oporavak
boli te zato sto su ti se zgrcili ligamneti i misici ali nista strasno navicices se na bol mozes da zamislis kako je meni
ali se ne dam puno pozdrava

Nazalost,osifikati su uobicajeni kada se ruka razradjuje na silu i pod bolovima,a oni znatno usporavaju i otezavaju oporavak.
Ne znam da li ste u mogucnosti ,ali insistirajte da vam "ne lome" lakat,jer je vrlo delikatan zglob i mobilizacije MORAJU da se rade u bezbolnom obimu da bi se povratila elasticnost,gracioznost i funkcija koja vam je neophodna.Pozdrav
Ne znam da li ste u mogucnosti ,ali insistirajte da vam "ne lome" lakat,jer je vrlo delikatan zglob i mobilizacije MORAJU da se rade u bezbolnom obimu da bi se povratila elasticnost,gracioznost i funkcija koja vam je neophodna.Pozdrav