INFLAMATORNI PROCES

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
gligorov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 11:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

INFLAMATORNI PROCES

Post od gligorov »

Postovani
Pre mesec dana dijagnosticiran mi je "osteom" TH 9, nakon cega je napravljena hirurska intervencija. Tokom hirurske intervencija otstranjeno je deo prslenskot tela th 8, deo rebra koj izlazi iz tog tela i okolno meko tkivo i posaljeno na patolosko ispitivanje. Analize kostanog i mekotkivnog primerka pokazuju INFLAMATORNI PROCES bez ikakvog prisustva necega sto ukazuje na tumorni proces, sto je navedeno i u patoloskom naodu. Nakon posledne kontrole nemam precizne preporuke kako nastaviti ispitivanje, t.e. kako ispitati zariste tog inflamatornog procesa. Inace, pre operacije, krvna slika je bila normalna, tumor markere negativni, bruceloza test- negativan.
Zbog mog problema ja sam se nekoliko puta obracao na ovaj forum i dobijao, za mene, relativno dobre odgovore od postovanih doktora koi su prisutni na ovom forumu, ali na podatke koje sam imao do momenta obracanja. Sada imam patoloske naode, koje definiraju inflamatorni proces.
Molim Vas, ako moze da me uputite kakve bih analize ili ispitivanja uradio kako bih otkrio zariste tog procesa?
Hvala unapred na Vasim savjetima.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Obavezno kompletna laboratorija, SE, KKS, amilaze, AST, ALT, glukoza, fibrinogen, CRP, acidum uricum, urin komplet - ove nabrojane analize su obavezne, a moze se naravno prosiriti jos sa kreatinin i klirens kreatinina, albumini, alkalna i kisela fosfataza, IgG, Gama globulini...
Sto vishe podataka dobijemo, moci cemo lakse da dodjemo do necega.
Sve najbolje.
gligorov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 11:10 am

Post od gligorov »

Postovani doktore
Hvala puno na Vasem savjetu. Cim budem imao nesto odmah cu se obratiti na ovu istu temu.
Pozdrav.
Odgovori