ilizaraov i ne zarastanje preloma

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
kalincic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2016 2:50 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

ilizaraov i ne zarastanje preloma

Post od kalincic »

postovanje ...Pa odakle da pocnem ....

Pre 14 meseci mama mi je slomila potkolenicu , otisli smo na banjicu i stavili su joj ilizarov aparat , (multifrakcionalni prelom) doktor kaze da je spajao delove koscica , sve je bilo super i napredovalo dok nisu pocele da pucaju igle (los kvalitet igala kako doktor kaze ) 4 igle su bile pukle recimo 1 na 15 dana , i od tad kao da se nesto pomerilo i zarastanje je stalo , posle 13 meseci skinuli su mi aparat nije jos zaraslo i stavili su mi gips
...Da vam ne pricam koje joj je olaksanje posle onog bola sa ilizarovim aparatom, i ko zna koliko tableta protiv bolova....Medjutim sad ni sa gipsom ne zarasta ima jos 4 nedelje i hoce opet da jojvrate ilizarov ! :( Ja ne znam a kamoli ona sta vise da radim...
Da napomenjem da ima osteoporozu, da je dijabeticar prima insulin , ima holesterol i trigliceride, sve to sa terapijom drzi u normali.Da znam da sve to znatno usporava zarastanje ali zar bas toliko ?
Molim vas za bilo kakvu pomoc ili savet jednostavno zarstanje se ne mrda vec sigurno 6 meseci. hvala

videcu ako uspem da skeniram pa da postavim 1 i sadasnji snimak da vidite ima li razlike ...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: ilizaraov i ne zarastanje preloma

Post od aaaca »

Јаки магнети ће многоструко убрзати зарастање. Проучи ту тему.
kalincic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2016 2:50 am

Post od kalincic »

pozdrav i hvala na brzom odgovoru i predlogu , samo mozes li mi reci da li ima netso o tome konkretno ovde na forumu i u kojem delu ? hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Има на форуму али сам углавном све ја писао тако да је нормално ако се слажем са самим собом. :wink:

Имаш о магнетима понешто и на мом сајту http://* у Савети, Здравље па редом под Магнети, Магнетно поље, Зглобови. Ту ћеш наћи и неке екстерне линкове.

Немој само да се превариш па купиш онај магнетни накит. Ем је веома скуп ем су ти магнети превише слаби и мали.
Odgovori