žiganje i škljocanje kolena (bolovi)

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
ology
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2006 10:20 pm

žiganje i škljocanje kolena (bolovi)

Post od ology »

Molim vas da mi pomognete u vezi kolena. Već neko duže vreme me koleno s vremena na vreme me žiga i škljoca. Obično kad se penjem uz stepenice tj. prilikom opterećenja kolena me žiga, dok se škljocanje javlja u zavisnosti da li je koleno zagrejano ili ne (mada i ne mora da znači) i to prilikom ispravljanja. Bio sam kod doktora ona kaze da je to (tako nesto) i preopterećenje kolena, ništa konkretno. Imam 22 godine i ti bolovi i škljocanje mi se postepeno povećavaju. Evo i slika možda će vam pomoći? Slika
vaske
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 08, 2006 3:20 pm

Post od vaske »

verovatno si malo istegao ligamente kolena ili si povredio meniskus.
ology
Novi član
Novi član

Post od ology »

kako to da popravim jel imaju neke vezbe.E.. da zaboravio sam reći da tog škljocanja imam osećaj kao da kosti češu jedna o drugu.
Ana_sany
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 22, 2006 10:38 am

Post od Ana_sany »

pazi,imala sam isti problem..na kraju je posle jednog skljocanja doslo do izlivanja mekog tkiva..isla sam na fizikalne terapije i trista cuda...stanje se nije popravljalo...(ja sam imala i otok iznad kolena jel je posle jednog skljocanja izliveno neko meko tkivo)...sve u svemu agonija je trajala 2 meseca i na kraju sam zavrsila na operaciji (artroskopija kolena)...iste bolove na istim mestima sam imala i ja...mozes pogledati moje postove(ana_sany)
ology
Novi član
Novi član

Post od ology »

da ali ja nemam otoke i konstantne bolove tj. nemam ih uopšte osim pri opterećenju npr. kad se penjem uz stepenice i to po nekad. ovo vučem već 2-3 god.
vaske
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 08, 2006 3:20 pm

Post od vaske »

Najbolje bi bilo da odes u ortopetsku bolnicu na Banjici. Pregledas se, snimis koleno ili ti urade atroskopiju kolena.Bas i nije normalno da te boli dve-tri godine a da se ne obratis ortopedu. Nije to nista strasno. To ti je moj predlog.
zoksula
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 19, 2006 9:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zoksula »

To sto te boli samo pri opterecenju,znaci da je samo malo "pokvarenu".
To se nekom fizikalnom terapijom nece nikada popraviti.

Moj savet je da odes na operaciju(artoskopija najverovatnije).
To ti mozda oduzme 7 dana+malo fizikalne terapije,ali na kraju neces imati
nikakvih problema,i moci ces da radis sta ti dusa zeli.

To ces u svakom slucaju jednom morati uraditi,bolje dok si mladji nego kada si stariji.
zoksula
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 19, 2006 9:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zoksula »

To sto te boli samo pri opterecenju,znaci da je samo malo "pokvarenu".
To se nekom fizikalnom terapijom nece nikada popraviti.

Moj savet je da odes na operaciju(artoskopija najverovatnije).
To ti mozda oduzme 7 dana+malo fizikalne terapije,ali na kraju neces imati
nikakvih problema,i moci ces da radis sta ti dusa zeli.

To ces u svakom slucaju jednom morati uraditi,bolje dok si mladji nego kada si stariji.
neko tamo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 9:15 pm

Post od neko tamo »

@zoksula: Da nije malo preterano preporučivati operaciju na osnovu tri reda teksta sa opisom tegoba!?

@ology: I ja sam imao identične probleme sa kolenima, na kraju se ispostavilo da se radi o urođenoj anomaliji (neka vrsta pomerenosti čašice). Najbolja terapija su vežbe za jačanje mišića - provereno pomaže. Naravno bez lekarskog pregleda ništa konkretno ne može da se kaže. A kad smo već kod toga, preporučujem ti da odeš na pregled kod nekog doktora koji će da se ozbiljnije pozabavi tvojim problemom. Dakle Banjica ili VMA.
Odgovori