Hronični teniski lakat

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Luka98
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 22, 2019 5:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Hronični teniski lakat

Post od Luka98 »

Pozdrav svima. Imam problema sa teniskim i golferskim laktom, kao i sa tetivom iznad lakta koja ide ka bicepsu.

Ovaj problem me prati već godinama, i išao sam na bezbroj terapija, koje mi nisu pomogle, probao sam akupunkturu, vezuvio terapiju ali ništa. Radio sam na ojačanju mišića podlaktice, masirao ledom i sve živo što može da se preporuči i nađe na internetu sam probao. Rezultata nema, a bol je i dalje tu.

Moje pitanje je da li postoji još neka opcija za izlečenje tetiva ili da se okrenem operaciji ?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Hronični teniski lakat

Post od aaaca »

То ће ти јаки магнети решити за пар месеци.
Luka98
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 22, 2019 5:05 pm

Post od Luka98 »

Jel mozes da preporucis neku dobru kliniku za fizikalne sa magnetima ?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Физикална медицина не познаје разлику између магнетног и електромагнетног поља а разлика је превелика. Због тога нико не користи терапију сталним магнетима. Осим тога стални магнети морају да се носе по цео дан а само у лакшим случајевима може само осам часова дневно.

Сталне магнете користи др Душанка Мандић у својим терапијама.
fitfizio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 26, 2019 5:22 pm

Post od fitfizio »

ovaj dečko leči magnetima svako stanje na svetu :D
pazi očigledno imas disbalans u snazi mišića podlaktice ,vrlo verovatno i ramena i stomačnih mišića.Takodje da li su ti iskljucili mogucnost da su bolovi iz vratnog dela ? Ako govorimo o konkretno teniskom i golferskom laktu onda smirivanje simptoma (mobilizacija tetive,laser terapija,elektroterapija ) pa onda vezbanje ali ciljano,specificno i dugotrajno vezbanje ,neces resiti problem za 10 dana vezbanja , i zaboravi na te magnete i slicne gluposti

pozdrav
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Не лечим ја никога већ само преносим светска достигнућа.

Проблем је кад неко мисли да постоји само оно што је научио у средњој школи или евентуално на факултету, а да су сви остали глупи. Треба погледати шта паметни људи раде и пратити шта се дешава а не држати се нечега као пијан плота.

Физикална рехабилитација помаже само у 20% свих случајева, а код тениског лакта уопште не помаже. Тениски лакат пре прође сам од себе него са званичном физикалном рехабилитацијом.
fitfizio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 26, 2019 5:22 pm

Post od fitfizio »

pa evo ja imam u svojoj praksi imam uspesnost lecenja teniskog lakta preko 90% , tako da mani se price kako fizikalna terapija ne pomaze, ne nego ce pomoci magnet koji stavis na odecu, ne lupaj molim te . I mi koristimo u fizikalnoj medicini elektromagnetno polje tako da je to jedino sa cime se mogu sloziti sa tobom. I da uz fizikalnu medicinu neophodno je vezbanje ali tacno odredjeno i ciljano i tako se resava ovaj problem, sama fizikalna terapija bez vezbanja nece dati odgavarajuci rezultat.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па као и свугде, 10% стручњака зна свој посао. Вероватно си ти у тој групи.

Иначе очигледно не знаш разлику између магнетног и електромагнетног поља.

А што се тиче лупања у вези лечења магнетима изгледа да не знаш још једну ствар. Докторка Мандић много тога лечи магнетима а између осталог регенерише хрскавицу у куку.

Детаљније се информиши.
Odgovori