Operiso sam prednje ukrst. i spoljni ligament 02.05.2008.---i doktor je tada isto primetio da imam ostecenje hrskavice 4.stepena.
Uradio je i to ,tako sto je napravio nekakav rez tako da casica ---dodje u bolji polozaj----
I rekao mi je da sa takvim ostecenjem hrskavice tesko da mogu da se prof. bavim vise fudbalom.
Kako je moguce da sam imao takvo ostecenje...---kaze vec duze vreme...---a da nisam imao nekih ozbiljnih problema tokom treninga i utakmica?
Da li je ikakko moguce vratiti tu hrskavicu nekakvim glukozamin sulfatom,hodroitin sulfatom,nodolom ili nekom trerapijom?
cuo sam vec dosta negativnih odgovara ali mi treba jos koji:)
pozz i hvala
Hondromalacija patele
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Jedan od metoda ublazavanja tegoba kod hondromalacije casice je jacanje natkolene muskulature. Sportistima je stalno jacanje tih misica "u opisu radnog mesta", tako da je verovatno to jedan od razloga sto tegobe nisu bile jako izrazene.
Tolerancija na bol je vrlo individualna tako da je sasvim moguce da jedna osoba oseca blage bolove u situaciji koja kod druge osobe izaziva izuzetno jake bolove.
Sto se tice glukozamina, hondroitina i slicnih lekova, imate jos jedno negativno misljenje
Tolerancija na bol je vrlo individualna tako da je sasvim moguce da jedna osoba oseca blage bolove u situaciji koja kod druge osobe izaziva izuzetno jake bolove.
Sto se tice glukozamina, hondroitina i slicnih lekova, imate jos jedno negativno misljenje