Hitno trebam odg.???

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
banex 2493
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2010 5:39 pm

Hitno trebam odg.???

Post od banex 2493 »

Igrao sam košarku i dozivo pad posle zakucavanja i iskrivio mi se skocni zglob desne noge.Dijagnoza:Distorsio ATC Lakteris dexter.Laxitas ligamentarum kongenitalis.Nosio longetu 10 dana kada sam otisao na kontrolu doktro rekao pun gips jos 2 nedelje.S tim da nije prelom.Jel mozete nešto da mi kazete hitno je?hvala unapred.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Hitno trebam odg.???

Post od tamaraft »

Uganuca zglobova se i stavljaju u gipsane imobilizacije ako nisu blazeg obima, a kod vas ochigledno nije bio lakshi sluchaj ako posle longete nije bilo poboljashanja.

Na vama je sad da ne opterecujete tu nogu, da mirujete, radite statichke kontrakcije za ostale mishice nogu i posle kontrole da idete an fizikalnu terapiju. treninzi naravno ne dolaze u obzir bar mesec dana ali to ce vam vec reci lekar posle kontrole!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori