Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Da li moze neko da mi kaze nesto na temu higroma na zglobu...ili sam ja bar cuo da se tako zove.To je izbocina na zglobu napunjena tecnoscu. Pre godinu dana sam to imao na desnom zglobu , medjutim mi se povuklo nakon jednog nesmotrenog pada gde sam se docekao na tu ruku....a pre nekih 2 meseca uradim partiju sklekova i iskoci mi na levoj.
Sta raditi...moze li se resiti nekom vrstom masaze ili hiruskim putem???
Higrom se javlja kada se ovojnica misicne tetive prepuni sluznom tecnoscu. Najcesci uzrok nastajanja higroma je veca aktivnost nego sto misici mogu normalno da podnesu, a znatno redji uzrok su infekcije i sistemska oboljenja misica i tetiva.
Kod vecine ljudi se povlace bez ikakvog lecenja, a kod manjeg broja je potrebna operacija. Na zalost, posto sluznih kesica ima jako mnogo, nema garancije da se posle uklanjanja jedne sluzne kesice nece prepuniti druga i napraviti slican problem na istom ili drugom mestu.