Hernija,bol u kuku i iskrivljeno tijelo.

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
pando
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 7:10 am

Hernija,bol u kuku i iskrivljeno tijelo.

Post od pando »

Postovani forumasi,
Evo noci mi nedaju mira od bolova u butini.Vise od tri mjeseca sam iskrivljen u ljevu stranu.Uradio sam MRI(SKEN)diagnoza hernija l4 s5.Bolovi su takvi da bi mi bilo svijedno ako zaspim neprobuditi se.Nepomaze ni;
tramadon(sort morfine)ibrufen 800mg 6Xper dag,diazapam 10mg 2 a tri puta dnevno.Da budem jasan,nemam bolove u ledzima nego u butini.Neurolog predlozio operaciju,posto radim u bolnici(kuhar)stupio sam u kontakt sa neurochirurgom.Kratko i jasno operacija.Probao sam akopunkturu jos gori bolovi,schiropraktor jos gore,nemogu vise od 30 a 40 metara hodati od bola.
Ubjedio sam kucnog ljekara da me posalje ortopedu...mozda je tetiva ili vezno tkivo,tako mi rece.Cekam poziv od ortopeda.
Po meni ovakvi bolovi mogu biti ako imas upalu ili tako nesto.Imao sam nesrecu sa motorom prije dvije godine,ko zna,mozda je i to uzrok.
Sorry na gramatickim greskama,pod tabletama sam i nisam oka sklopio.
Ima li neko neku ideju.
Hvala Vam.
ps
Pocetkom septembra sam se iskrivio i nastavio da radim,tek nakon tri nedelje sam uradio MRI(skener)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Hernija,bol u kuku i iskrivljeno tijelo.

Post od tamaraft »

Svaka hernija sa neuroloskim ispadima, koje vi imate, se operise!

Sachekajte da posetite ortopeda pa se onda odluchite kako i sta!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
pando
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 7:10 am

Post od pando »

Od srca hvala na reakciji.

U proslom postu nisam naglasio da ja nemam utval,mogu na prstima hodati,na petama,osjecaj se nije izgubio.No vec sutra imam kod ortopeda razgovor,u medjuvremenu sam zvao drugu bolnicu gdje rade neku drugu vrstu operacije od standardne,dakle manji rez,i ostajes samo dan u bolnici.Neznam kako se kaze na nasem(zivim vani)mislim endeskopija.Neznam da li neko ima iskustva sa takvom operaciom.
Znam da svaka klasicna operacija nosi sa sobom puno rizika,kod ove je minimum.
Postoji jos jedna bolnica,jedina, ovdje gdje operaciju rade laserskim zracima,ima li iko i ovdje iskustvo?!

Puno vas pozdravljam
gea2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 12, 2011 9:39 pm

Post od gea2 »

Pando, kakva je situacija sa diskus hernijom kod Vas posle 6 meseci, ako sam dobro pročitala problemi su počeli u septembru ?! Jeste li se operisali , šta se dešava?
Moj otac je u sličnom problemu! Sve je počelo početkom decembra , posle podizanja teškog predmeta ,bolove je osetio nakon dva dana u donjem delu kičme ,onda su se bolovi spustili prvo u desnu nogu , pre nekoliko dana i u levu. Jedva hoda , mora se pridržavati uz nesto .Jako mučno!Bolove nema dok sedi i leži, oni nastanu kada ustane i počne hodati.Primio je 15 injekcija diklofenaka, zatim tetrazepam , ketonal tablete ....10 fizikalnih terapija ....sve ovo razvučeno na 2 meseca njemu nista bolje , čini mi se još i gore nego na početku.Fizijatar posle analize rendgenskog snimka postavio dijagnozu lumboišijalgija l4 - l5 - s1 , sumnja na diskus herniju i šalje na dalje analize na reumatološki istitut u Bg. , zahteva snimanje MR.
Jako sam zabrinuta , sta ce se dalje desavati, kada ce moci normalno da hoda ....

Veliki pozdrav i sve najbolje !!!!
Odgovori