fraktura skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
vbline
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 29, 2012 4:42 am

fraktura skocnog zgloba

Post od vbline »

U junu 2011. god. slomio sam skočni desni skočni zglob. Dg fractura malleoli lateralis sine dislocationem. Iako su doktori zadovoljni zarastanjem mene i dalje boli pogotovu posle šetnje. Iako je prošlo 9 meseci od povrede zglob je i dalje natečen. Jedan od doktora smatra da oni koji su me lečili su se ogrešili što nisu operisali da očiste oko loma. Ne znam na šta je tačno mislio. Iako snimci pokazuju da je kost skoro zarasla da li je moguće da postoji nešto sto se na snimku ne moze videti a sto pravi smetnje (ligamenti, krvni sudovi....)? Mene boli i nateceno je. Snimao sam zglob 4 puta po dva snimka i jos pre neki dan rtg pluća. Sve za ovih devet meseci. Koliko je toliko zračenja opasno po zdravlje? Hvala na odgovoru. S poštovanjem.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: fraktura skocnog zgloba

Post od tamaraft »

Posle povrede koju ste imali 9 meseci nije dovoljno vremena da budete u maksimalnoj kondiciji i bez bolova!
Imali ste ali i jos uvek imate kombinovane traume zgloba, ligamenata, zglobnih elemenata, misica, tetiva, mekog tkiva...
Nadam se da imate terapeuta sa kojim radite, mada iz toga kako pisete i koliko pitanja imate chini mi s eda ne radite vezbe niti idete na terapije.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
vbline
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 29, 2012 4:42 am

Re: fraktura skocnog zgloba

Post od vbline »

Doktore, hvala na efikasnom odgovoru. U pravu ste. Zapustio sam terapiju.
Odgovori