Fractura vertebrae lumbalis S320
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 08, 2011 2:51 pm
Fractura vertebrae lumbalis S320
molila bih vas da mi odgovorite na sledece: nalaz RTG- LS kicme u dva pravca: naglasena fiz. Lordoza. pocetne spondiloticne promene na svim l prsljenovima. snizen je vertikalni dijametar prsljena sa znacima kompresione fracture I avulzijom medijalnog dela gornje pokrovne povrsine. ovo traje od oktobra 2012. god. ja imam jake bolove, nosim pojas ali rezultata nema. molila bih za neko nstrucno objasnjenje i sta raditi dalje??/ pozdrav
VESANS

Re: Fractura vertebrae lumbalis S320
Препоручујем ти Истеки. Користим га годинама за истезање кичме и спасава ме. Првих месец дана редовног коришћења скоро да нема ефекта најчешће због укрућених леђних мишића. Због тога треба бити редован и упоран и на крају се исплати. Погледај на мом сајту w w w . a c a . r s шта сам писао о њему под Савети, Здравље, Кичма.
Мислим да ће ти и магнети бити потребни да их носиш стално на кичми, као што ја радим ево ваљда већ две године. Треба ти вероватно шест неодијумских магнета које би правилно распоредила по кичми. Већ бих ти објаснио како треба, ако се одлучиш за то. Информације ради, цена једног већег неодијумског магнета је око 2 евра и углавном може да се нађе по неким продавницама.
Мислим да ће ти и магнети бити потребни да их носиш стално на кичми, као што ја радим ево ваљда већ две године. Треба ти вероватно шест неодијумских магнета које би правилно распоредила по кичми. Већ бих ти објаснио како треба, ако се одлучиш за то. Информације ради, цена једног већег неодијумског магнета је око 2 евра и углавном може да се нађе по неким продавницама.
-
- Novi član
hvala aa aci, sada cu uci na sajt i sve pregledati 

Morate nam malo bolje objasniti i pribliziti uzrov vase dijagnoze.Koliko imate godina i kako je do fracture doslo?
Da li bolujete od osteoporoze ili nekogozbiljnijeg oboljenja koje moze uzrokovati fracturu?
isteki i magnet mogu biti kontraindikovani pa bi bilo bolje da ne pokusavate na svoju ruku.Pozdrav.
Da li bolujete od osteoporoze ili nekogozbiljnijeg oboljenja koje moze uzrokovati fracturu?
isteki i magnet mogu biti kontraindikovani pa bi bilo bolje da ne pokusavate na svoju ruku.Pozdrav.
-
- Novi član
Postovani, evo da Vam odgovorim na sledeca pitanja: imam 61 god. medjutim vrlo lako sam se kretala (brzi hod) aero,akva bik, plivanje i pesacenje. Sto znaci kretala sam se vise nego odlicno. od bolesti imam kamen u levom bubregu i pre 3 god. sam imala ginekolosku operaciju koja je prosla ok.Osteoporozu nemam , i D3 je ok. Za mene je ovo strasno stanje i ne znam dokle ce trajati. setam ali mnogo manje i oset kao sto sam rekla jaci bol sa leve strane ledja i u predelu lopatice. U nadi da cete mi dati neki savet punp pozzz...
-
- Novi član
dopuna odgovora: odgovor kako sam pala. Jednostavno posle krecenja spremala sobu te je sestra htera da mi doda jednu tesku kutiju da stavim na orman ja sam jednostavno pala sa merdevina jer nisam mogla da podignem teret. pozzz....
Истеки је контраиндикован само у случају тешке остеопорозе и трудноће и то знају особе које га продају, те нема потребе за "душебрижништвом". И на самом сајту Истекија пише ко не сме да га користи.
Магнети нису контраиндиковани ни за шта и ништа се не може наћи по литератури, те бих молио неупућене да не уносе забуну код форумаша. Ако имате какве текстове везане за контраиндикацију магнета, радо бих их погледао. Кажем: АКО! Између осталих наш професор Лажетић је доказао да на жива бића не постоји негативно дејство сталног магнетног поља јачине до 10Т те бих стварно молио да се прекине са фамом око магнета.
Магнети нису контраиндиковани ни за шта и ништа се не може наћи по литератури, те бих молио неупућене да не уносе забуну код форумаша. Ако имате какве текстове везане за контраиндикацију магнета, радо бих их погледао. Кажем: АКО! Између осталих наш професор Лажетић је доказао да на жива бића не постоји негативно дејство сталног магнетног поља јачине до 10Т те бих стварно молио да се прекине са фамом око магнета.