euma, problem s zglobovima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
neoBIH
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 28, 2013 9:28 pm

euma, problem s zglobovima

Post od neoBIH »

h, odlucio sam krenuti u pohode na forumima da vidim iskustva drugih i preporuke u vezi REUME!! Zamolio bih vas da kazete svoja iskustva a u nastavku teme cu napisati s kakvim simptoimima se mama susrece. Znam, najbolje je konsultovati se s doktorima, no i nakon sto je to uradjeno mojoj mami je sve gore i stvarni mi je tesko da je gledam kako je boli, kako sve manje i manje moze raditi. To se posebno ogleda ako pogledam unazad godinu-dvije gdje sada ni 70% toga ne moze da obavlja jer joj je tesko i jednsotavno se brzo premori :?

Sto se tice doktorskih analiza i misljenja na kraju nalaza ovo pise:

ZAKLJUČAK : Mikroskopske promjene odgovaraju kasnom, sklerotičnom stadijumu sklerodermije.

ZAKLJUČAK: hemangioma hepatitis, calculus renis dex, Calcučlus renis sin, Hexdronephrosisi incip, sin

DIjagnoze : Scelerosis systemica

Sto se tice samih simtpoma oni se ogledaju u:

Oteknute ruke, bolovi u zblobovima, ne moze savijati sake do kraja, samo polovicno, bolovi iz ramena, bolovi od članka ka koljenima, slaba cirkulacija, cesto je uhvati groznica(temperatura) koja je drži možda svega jedan dan, no tako je jaka, da jedva ustane uopste ... te je najgori UMOR koji je jako brzo savlada.

Da li imate kuci remuasa, da li ima slicne simtpome ili mozda iste !? Sta koristi i sta pomaze !? Mozda se moze i po dijagnozi nalaza nesto skontati, ja ne znam stvarno, znam da mi je tesko gledati i da se maksimalno trudim da olaksam kada sam kuci, ali mora postojati neko rijesnje da joj se olaksa :(

Hvala dobrim ljudima na savjetima!!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: euma, problem s zglobovima

Post od aa_aca »

Треба да користи домаћи препарат од комовице и белога лука. То је изворно рецепт за реуму, али се испоставило да је одличан за имунитет. Имаш га на мом сајту њњњ.аца.рс у здравственим саветима под Имунитет. Имаш још један одличан рецепт за зглобове који се прави од говеђег желатина - погледај под Зглобови 2. А погледај и под Зглобови и деловању магнета.

Осим тога, треба да пије довољно чисте воде, лимуна, јабуково сирће са медом, квалитетног витамина Ц, калцијума са магнезијумом и тако даље. Домаћи кефир обавезно.

Некада је Галеника производила лек Стрептофил који је био одличан за разне аутоимуне процесе. Због "спора" са наследницима патента, прекинули су производњу. Каква гамад!

Ако ти треба неко појашњење, јави.
neoBIH
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 28, 2013 9:28 pm

Re: euma, problem s zglobovima

Post od neoBIH »

hvala na odgovoru i interesovanju mikelo90 :)
Da, ljekove je dobila i postam ti u daljem dijelu poruke. Sto se tice ranica na prtima nema nista, a da bijeli su :( Ona mi kaze jos da "osjeti da se vene suzavaju". Jos kaze da ne moze da sklpi saku do kraja nekada...

Ovo je pocelo prije godinu intezivnije...

Poslije bolnickih pretraga 30.6.2012 je dobila ove lijekove da koristi:

Medrol 4 miligrama, 1x1 ujutro.
Diklofenak kod bolova
Controlac 1x1 ujutro
Amlopin 5miligrama, 2 x 1/2
Metal Captase 300 miligrama 1x1

REZULTATI BIOHEMIJSKIH PRETRAGA KOJI SU POVEĆANI 8.8.2012 god :

SE ( sedimentacija) bila je 70
Hemoglobin 11,4
Hematokrit 0,35
AST 34

(ostalo je u granicama normale )

TERAPIJA:

Diklofenak
Controlac
Metalcaptase
Amlopin

Tada joj je doktorica izbacila Medrol, jer se zbog njih loše osjećala.

REZULTATI BIOHEMIJSKIH PRETRAGA 21.09.2012 godine

SE 25
Hemoglobin 13,00
Hematokrit 0,38

TERAPIJA:

Diklofenak
Controlac
Metalcaptase 300 mg 1x1
Omega 3 2x1
Amlopin 5mg 2 x 1/2

REZULTATI BIOHEMIJSKIH PRETRAGA 6.11.2012 godine

SE 26
AST 55
ALT 41

TERAPIJA :

Diklofenak
Amlopin
Andol 100
Medrol 1x1
Controlac

REZULTATI BIOHEMIJSKIH PRETRAGA 12.3.2013 godina

SE 77
Hemoglobin 11,2
Hematokrit 0,34

ULTRAZVUK ABDOMENA I BUBREGA 12.3.2012 godina ( to je ono zadnje, kada je imala i upalu bubrega)
JETRA je urednog položaja, dimenzija, regularne i dobro pratljive konture, uredne ehogenosti i homogenosti parenhima manjh hemangiom do 15 mm bez jasnih difuznih lezija.
Vaskularne i bilijarne strukture jetre uredne . U Morisonovom prostoru nema znakova izljeva kao niti znakova pleuralnog izljeva.
Bubrezi urednih dimenzija, regularne i dobro pratljive konture, uredne širine i ehogenosti parenhima, manjih mkonkrement lijevo sa početnom hidronefrozom, Desno konkrement do 5 mm
ZAKLJUČAK: hemangioma hepatitis, calculus renis dex, Calculus renis sin, Hxdronephrosis, sin
Odgovori